Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie natchnąłem się na żadem post dogłębnie wyczerpujący temat.

Jako że od dawna zajmuję się elektroniką samochodową i BMW doszedłem do wniosku że dość już robienia wszystkiego "HARD WAY".

Chodzi mi o flashowanie sterowników bmw - które jak dotąd robiłem przez otwarcie sterownika i wylut flasha.

Obecnie zainstalowałem WinKFP z pakietem inpy. Ściągnąłem SP-daten-V45

Pytania:

1.Czy można wgrać wszystkie modele aut naraz? Czy jak trzeba robic E39 to tylko e39, ponieważ przy kopiowaniu pewnych plików z konfiguracja nadpisuje się i np wgrywamy od E39 a później od E46 to zostanie ta od E46???

2.Gdzie szukać aktualnych numerów wypuszczanych softów? Wiem że ETK ale ja nie mam a czy tutaj da się to odszukać: http://bmwfans.info/parts/catalog/ ????

3.Gdzie znajdę dokładny opis wgrania baz sp-daten z isty bo wszystkie tutoriale internetowe zawierały błędy i WinKFP startował z błędem, dopiero sam doszedłem co gdzie kopiować na zasadzie prób i błędów, analizowania.

4.Znalazłem program: BMW Coding Tool, i niby aktualizuje winKFP automatycznie ale po jego ingerencji WinKFP wywala błędy i nie włącza się.

Pozdrawiam i dziękuję.