Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , mam pytanie dotyczące wymiany skrzyni 6hp-26 w e60 530d ... padła mi skrzynia i konwerter w bmw ..........moje pytanie czy da sie założyć drugom skrzynie i konwerter po małym przebiegu urzywanom 6hp-26 do bmw bez jakiś specjalnych problemów elektronicznych i czy bedze to żyło ?
Opublikowano

Z ciekawości jaki rocznik, przebieg oficjalny i jakie objawy?

Pewnie bez kodowania się nie obejdzie, ale to może nasi "magicy" się wypowiedzą :)

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano
bmw e 60 3.0 d 218 koni rok 2004 przebieg 230 tys objawy wrzucam na skrzyni d auto stoi lekko pod górę i stacza sie w duł powinno stać lub lekko ruszać , jak dodam gazu to cos zaczyna strzelać i auto stoi w miejscu po mimo 2...3........4.... tys obrotów na wstecznym jako tako sam konwerter to 2 tys zł + koszty sprawdzenia skrzyni wymiany oleju i filtra
Opublikowano
Ja bym zaczął od konwertera ,bo to na pewno jego wina. Ew. może płytka z elektrozaworami będzie do wymiany w skrzyni nie koniecznie cała skrzynia. Dlugo masz ten samochód? Czy wcześniej były jakieś objawy zużycia skrzyni?

Używane części do BMW e36 e38 e39 e46 e53 e60 e87 e90 f01 f10 f30

tel .: 731 885 885 Zapraszam :)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=39682621

Opublikowano
witam , obroty zaczeły falować od wiosny ( typowe objawy konwertera ) auto kupiłem w styczniu tego roku . dzisiaj mechanik stwierdził padł koszyk trzymający tarczki na skrzyni i dlatego nie jedze do przodu a na wstecznym rusza do tyłu bo jest na osobnym wałku . olej w skrzyni jest czarny i są opyłki na skrzyni , olej powinien być z lekka brązowy bo wymieniałem po zakupie auta....... skrzynia podejdzie do tego auta z konwerterem tylko z bmw e 60 3.0 218 koni do 2007 bez odpalania na start - stop przed liftem.. po lifcie jest iny konwerter i elektryka ......na skrzyni ma być naklejka na której jest numer który trzeba przypisać do samochodu i to ma żyć