Skocz do zawartości

sprzeglo dwumas czy zwykłe ??????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie mam takie pytanie czy w bmw 7 e 38 2,8 benzyna z 95 roku jest zwykłe sprzegło czy dwumasowe ?
Opublikowano
skrzynia manual , pytam bo sprzegło bierze bardzo wysoko , miesiac temu samochod zaczał dziwnie zachowywac sie przy ruszaniu czyli szarpanie ,teraz na 4 i 5 biegu szczegolnie na 2 -3 tys obrotow przy dodaniu gazu obroty ida w gore a auto nie zwieksza predkosci slizga sprzegło , czy zawsze nalezy wymienic koło dwumasowe czy wystarczy tarcze i docisk , pytam bo akurat z tym nie miałem nigdy do czynienia ???????????????????????????
Opublikowano

Dwumas wymieniasz tak telepie na wolnych obr i przy gaszeniu. Ale jeśli wymieniasz sprzęgło, a przebieg spory to od razu warto dwumas bo jedna robota.

Sprzęgło bierze ci wysoko czy nisko (przy podłodze)?

Opublikowano
sprzegło bierze bardzo wysoko , przebieg 225 tys km i chyba nie jest kombinowany bo sam sprowadzalem auto z Belgi jak mialo 190 tys km ,,chyba ze oni tez bawia sie w cofanie ,mam jeszcze jedno pytanie czy wymiana tarczy docisku i ewentualnie tego koła dwumasowego to ciezka i skaplikowana robota czy mozna to zrobic samemu ???
Opublikowano
Jeżeli potrafisz i masz sprzęt żeby wyjąc skrzynie to wymienisz sprzęgło sam :)

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
ogolnie wszystkie naprawy wykonuje sam i sprzet tez posiadam , akurat sprzegła w e 38 nigdy nie wymieniałem dlatego chciałem zasiegnac waszej wiedzy. Nadal nie wiem czy jest tam koło dwumasowe czy normalne sprzegło , bo podobno były 2 rodzaje w 728 z dwumasowym i zwykłe , trudno myslałem ze bede wiedział wczesnie przed rozebraniem skrzyni ale trzeba bedzie rozebrac i wtedy wszystko bedzie jasne ,czy jest dwumas i czy kwalifikuje sie do wymiany czy tylko sama tarcza i docisk .
Opublikowano
sprawdz sobie na bmwfans.info wklepujesz tylko 7 ostatnich znakow VIN-u i w czesciach sobie sprawdzisz.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen