Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Padła mi prawa tylna lampa-pytanie moje. Ktoś kupował na alle lampę magnetti marelli? Już było pisane o tym ale w którym roku więc odświeżam temat.... Nówka ponad tysiaka z tego co patrzyłam a używkę nie bardzo chcę kupować bo to nie wiadomo....
Opublikowano (edytowane)
Śmiało możesz kupować te lampy. To są lampy na pierwszy montaż, a i w serwisie dostaniesz właśnie tego producenta. Tylko poszukaj w necie, bo cena pomiędzy sklepami i serwisem jest ogromna. Ja lampy w klapę magnetti marelli kupowałem nowe za połowę ceny niż w serwisie. Świeciły, a waliło błędy. Zakupiłem najpierw 1 DEPO, działają ok, ale jednak jest trochę zabawy z dokładnym spasowaniem. Kupiłem potem właśnie M.M. Nawet oznaczenia naklejek masz oryginał BMW. Edytowane przez jerzy.h69
Opublikowano
No właśnie na necie patrzyłam i cena ,że tak to ujmę jest szokująco niska. Nawet taniej od używek :roll:
Opublikowano
Bodajże akcja serwisowa polegała na wymianie uszczelnienia w tylnych lampach zamocowanych w klapie. Pomimo zastosowania uszczelnienia w postaci "smoły" dostawała się woda, która powodowała zwarcie i wywalanie check-a .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

Bodajże akcja serwisowa polegała

.... dlaczego piszesz "BODAJZE" ? :duh: - masz linka i pisze wyraznie co i jak !

Wymiana lampy , wymiana uszczelki itd

np. Nr. 63217288973 - http://pl.bmwfans.info/parts-catalog/E70/Europe/X5_4.8i-N62N/L-A/browse/lighting/rear_light#7288973_--

Part Number Description Quantity

63 21 7 288 973 Soft rubber seal (left) 1 (as necessary)

63 21 7 200 821 Tailgate lamp (left) without seal 1 (as necessary)

63 21 7 295 339* Tailgate lamp (left) incl. soft rubber seal 1 (as necessary)

63 21 7 288 974 Soft rubber seal (right) 1 (as necessary)

63 21 7 200 822 Tailgate lamp (right) without seal 1 (as necessary)

63 21 7 295 340* Tailgate lamp (right) incl. soft rubber seal 1 (as necessary)

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
:duh: Ja pierdziu. Piszę bodajże, bo sam sobie to wymieniłem. A napisałem tak aby komuś zobrazować, może ktoś nie zna perfect technicznego angielskiego, i jest samoukiem angielskiego jak ja, o co kaman chodzi na tej akcji serwisowej. Zdarzają się na forum ludzie kumaci, co sobie to sami ogarną, a nie powierzą auta papudrakom z serwisu. :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

....

może ktoś nie zna perfect technicznego angielskiego, i jest samoukiem angielskiego jak ja

wiesz ja tez nie znam angielskiego .... ale jest w dzisiejszych czasach np. internet :D

tutaj : "wklejasz" tekst i mozesz tlumaczyc np z j.angielskiego na j. polski => http://www.babelfish.de/

http://fs5.directupload.net/images/160312/dz4pjxe7.jpg

gotowe ! :cool2:

Pozdrawiam Andrzej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tutaj jest filmik jak to zrobic samemu :

BMW X5 E70 Fix Water Inside Inner Tail light How to DIY: BMTtroubleU

P.S.

przepraszam ze w j.angielskim .... ale wszystko widac co i jak :cool2:

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
Już mam wymieniona lampę. Ładnie swieci, jedyna różnica to ten biały pasek jest jaśniejszy ale to z czasem się wyrówna. Za jakiś czas druga lampę bede musiała wymienić :|
  • 1 rok później...
Opublikowano

Bodek_wr czy mógł byś jeszcze raz wrzucić schemat tej lampy.

Strego się nie da otworzyć a mi właśnie wysiadła ta lampa i chętnie bym sam spróbował coś zrobić.

• 3 lata później...