Skocz do zawartości

x5 40d 2011 czy po zmianie kol trzeba je programowac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zastanawiam sie caly czas nad rozmiarami kol na zime a tu nagle wpadlo mi kolejne pytanie?

Powiedzcie mi prosze czy po zmianie kol to wnowe kola trzeba montowac jakis specjalny wentyl z czujnikiem ? I czy trzeba za kazdym razem kiedy sie zmieni komplet kol programowac to od nowa ?

Mialem poprzednia e60 z 2004 nie bylo takiego problemu kolejno mialem e61 Lci 2007 tez nic takiego nie bylo a tutaj cos mi sie obilo o uszy ze trzeba dokonywac takiego zabiegu. Myslalem ze taki zwariowany pomysl maja tylko francuzi w swoich samochodach jak laguna etc.

Nadmienie ze posiadam x5 40d z listopada 2011 ?

Dzieki serdeczne

Opublikowano
Jeżeli auto z Europy to tylko inicjacja z menu.. Jeśli USA to niestety zazwyczaj zamontowany jest system monitorowania ciśnienia w wentylach felg i wtedy trzeba w nowych felgach tez je obsadzic i rownież zainicjował bo inaczej będzie błąd opon... W Europie system działa poprzez czujniki abs ...

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
40d to raczej z Europy

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano (edytowane)
:8) info ogólne ... Edytowane przez BMW_NAVI_GARAGE

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner