Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wszyscy piszą w różnych postach o SP daten i to już czytałem, ale tak naprawdę nie wiem co to jest, czy to jakaś nakładka na Disa czy całkiem nowy program,
Opublikowano

Error compiling script files

zainstalowalem inpe wg tego

ale tu jest w 49 sek pokazane zeby zaznaczyc ADS a czemu nie OBD ? zaznaczylem tak jak na filmiku i powgrywalem sp daten wedlug "chomikowej" instrukcji, nigdzie indziej nie znalazlem.. od 2 dni nic nie dziala procz tego ze zaplon ON w byle co wejde i ten error

poszlo cos tylko ta evoltowa inpa po niemiecku tam wiekszosc ale co tam

i jeszcze pytanko bo sciagnalem teraz tą evoltovą inpe i wlasnie w niej wszystko gra ale to sama inpa nie ma ncs expert.. mozna to normalnie sciagnac i zrobic swiatla dzienne czy to grubsza sprawa?

no to na koniec w jakiejs wersji widzialem taki test ogolny zeby zobaczyc wszystkie błędy a w tej evoltowej cos nie moge znalezc.

Opublikowano

Ty jeśli masz fejsa USB to zaznaczasz OBD nie ADS, o ogólnie jeśli zrobiłeś wszystko tak jak pisałem wcześniej to powinno Ci działać bez problemu :)

w sumie najważniesze w tym wszystkim są nowe stery i nowe pliki, bo bez palących się lampek INPA też śmiga :)

wwo_j
Opublikowano

no wlasnie tylko te sp daten zostalo, mam od Capaz'a ale za bardzo nie wiem jak wrzucic, pomozesz?

da sie aktywowac swiatla dzienne w e39 z 98 roku (ksenony) i kierunki przy otwieraniu samochodu ?

Opublikowano

pomogę :) ogólnie filozofii nie ma, było już sporo o tym....w czym rzecz, w paczce masz foldery np Daten,Ecu i Sgdat.

Zawartość Ecu przegrywasz do X:\Ediabas\Ecu a pliczki z Sgdat do x:\...\INPA\Sgdat

i INPA już ci powinna bez problemu śmigać :)

Dodatkowo pliczki z Sgdat są ci potrzebne do x:\NCSEXPER\SGDAT\ oraz zawartość folderu Daten do x:\NCSEXPER\Daten

Co do ost pytania, to chyba zależy od tego jaki masz moduł, tak gdzieś czytałem...ale to ktoś, kto się bawił na e39 raczej konkretnie ci na te pytanie odpowie :)

wwo_j
Opublikowano

Kierunki aktywowalem teraz walcze ze swiatlami dziennymi, robie wg instrkcji ale wywala blad : coapi 2041wrong ecu coding index a_lcm codierindex= 17h i tutaj stoje..

edit poszlo, walcze dalej a za instrukcje dzieki

:)

przy aktywacji dziennych niby ok, ksenony po tej zmianie w pliku zamrugaly kilka razy ale przekrecam zaplon i nie ma dziennych, o co kaman ?