Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam e39 po lifcie i 6 grających głośników, nie ukrywam że granie jest słabe, chciąłbym podłączyć jakiś wzmacniacz i tube lecz jak to pogodzić z oryginalnym navi. ktoś probował ??
Opublikowano

Kolego kupujesz konwenter na allegro za 25zl. Z jednej strony masz przewody do wpięcia się np. w głośniki tylne (ja tak zrobiłem), a z drugiej wychodzą Ci wejścia na chince i podłączasz sobie wzmaka. Ja mam w ten sposób podłączone 2 wzmacniacze i jest ok. bo przecież wzmacniacz potrzebuje tylko sygnału. Co innego jak widziałem jak podłączali do oryginalnej instalacji 4 głośniki bez wzmaczniacza :duh: A po tem tematy na forum, dlaczego radio działa, a nic nie słychać :D

P.S Wystarczy poszukać na forum. Już było o tym i nawet rysunek wklejałem własnej roboty jak to podłączyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nawet rysunek wklejałem własnej roboty jak to podłączyć.

Pamiętam ten Twój rysunek.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

popieram przedmówców- nie kombinować, nie kupować sprzętów cuda-wianki przetwornice emulatory za setki PLN tylko najzwyklejszy z aukcji kasztan konwerter i ladnie gra pod ori radiem, z glownikami tez za wiele nie zawalczysz, bo wiekszosc firm robi za glebokie glosniki do E39 ( oczywiscie mozna przerobic boczki ale sporo zachodu). Ja u siebie wrzucilem hertza w drzwi, tweety zostaly ori, subwoofer aktywny pioneera, taki malutki, miesci sie do schowka w bagazniku, ale jednak warto bylo(700zł) bo gra miło i czysto.

A znajomy wrzucił ponad 2tys u specjalistow car audio i dalej zazdrosny jak slyszy moje audio za grosze

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
  • 3 lata później...
Opublikowano
witam chciałem u siebie sedan 99r. wyprowadzić wyjście RCA za pomocą konwertera i teraz pytanie mam gdzie się najlepiej podpiąć czy demontować półkę i przy tylnych głośnikach czy może gdzieś w bagażniku (mam tam moduł od telefonu i kilka kostek może któreś to przewody głośnikowe) z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
Opublikowano
Co prawda mam touringa a nie sedana, ale podejrzewam, że do głośników dostaniesz się od bagażnika - od dolu polki a nie przez górę od strony kabiny. A co do kabli przy module- nie wypowiem się bo nie wiem- ale na mój kombinatorski rozum, gdybym ja projektował to auto, dźwięk z telefonu puscilbym tylko na przednie głośniki, może i tak jest w rzeczywistości. Im krotsze kable zastosujesz tym lepszy efekt uzyskasz, więc weź pod uwagę gdzie umiescisz konwerter.
BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano
Już sobie poradziłem przewody tylnych głośników znalazlem wyjmując zaślepki od tylnych pasów bez odłaczania od głośników można je wyciągnąć na zewnątrz. Potem zdemontowałem zagłówki wraz z tymi plastikowymi zaślepkami i tam znalazłem przejście do bagażnika i puściłem przewody do konwertera.