Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam. Dziś podczas czyszczenia klimatyzacji wymontowałem schowek od strony pasażera. Okazało się, że są tam dodatkowe przewody zakończone wtyczkami, które nie są nigdzie podłączone. A mianowicie:

1. obok lampki jest umocowany biały wtyk na 6 przewodów z podłączonymi dwoma przewodami (czarno-biały i czarno-fioletowy)

2. po przeciwnej stronie jest czarny wtyk na 4 przewody z podłączonymi dwoma przewodami (żółto-niebieski i brązowo-czarny)

3. i ostatni (wg mnie do ładowania latarki, ale u mnie nie ma gniazda - jest zaślepka) wtyk zdecydowanie grubszy od pozostałych na 3 przewody z podłączonymi dwoma przewodami (czerwono-żółty i brązowy), chyba takie same co do zasilania lampki oświetlającej schowek.

Czy ktoś wie do czego służą dwa pierwsze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki Artuj faktycznie dałem ciała - prawie identyczny wpis.

Ale przy okazji - jak należy rozumieć tę funkcję hotelową? Czy jest to elektroniczna blokada zamka klapy bagażnika?

i jeszcze jedno wyłącznik hotelowy jak widać na rysunku z katalogu ma jedno gniazdo czyli pasowałby do kabla opisanego w poz 2 (po przeciwnej stronie niż lampka oświetlenia), tym bardziej, ze jest tam zaślepka. Pozostaje nadal do wyjaśnienia kabel z białą wtyczką umieszczona obok lampki - masz informacje na jej temat? Pozdrawiam. ZW.