Skocz do zawartości

[e39] 3.0d Błąd Einsprizanlage zdjęcia i filmik z inpy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dziękuje kolego za zainteresowaniem się tematem co do autka to już nie mam do niego sił oddaje je do specjalisty od BMW :)

co do wentylatora to podłączyć go bezpośrednio do aku... jeżeli będzie chodził to gdzie szukać przyczyny???

Opublikowano

dokladnie tak. najlepiej jakbys mial zapasowy aku, podlaczyc i zobaczyc. jak nie zakreci to jestes w domu. silniczek elektryczny do kosza. ale z tymi wtryskiwaczami to ci mowie powaznie. tak nie moze byc, ze jeden wtryskiwacz wali 55 mg a drugi 30??? to niemal podwojna dawka, zaden komputer pokladowy nie jest w stanie tego korygowac. Jak chcesz oddawac to speca to oddawaj ale nie daj sie naciagac na kase. Zeby ci nie zaczal spiewac o turbinach i pompach. Twoj problem ewidentnie tkwi w tych wtryskiwaczach.

Na twoim miejscu odrazu bym podjechal do kogos od elektroniki albo do experta od wtryskiwaczy. A przy okazji jakie to wtryskiwacze? Chodzi mi o marke...

Opublikowano

jutro kolego sprawdzę ten wentylator klimy co do tych wtrysków to zobaczymy co powie mechanik??? ludzie go w każdych forach

BMW b.polecają a więc zobaczymy co wymyśli :)

Opublikowano (edytowane)

Witam robiłem dzisiaj na zimnym silniku test wtrysków co myślicie o wtrysku numer 1 i 4 wydaje mi się że one przelewają co o tym myślicie????

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/484e4d2c999d96fd.html

dodatkowo wyskoczył mi nowy błąd proszę o przetłumaczenie tego błędu...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a0b34c2a34a7d77.html

Edytowane przez didoxxx8
Opublikowano

jak dla mnie to:

1. sprawdz kostke z bezpiecznikami 30A (jest tuz obok przekaznika swiec)

2. sprawdz rezystancje kazdej swiecy i ile pobiera pradu (okolo 10A, rezystancji nie pamietam, ale nie moze byc 1, 0 czy cos w tym rodzaju)

3. dopiero wtedy mozesz sprobowac podmienic sobie ten przekaznik... w razie czego mam sprawna sztuke, moge ci sprzedac za male pieniazki ;)

pozdrawiam