Skocz do zawartości

Wymiana tarcz i klocków tył - E39 520d 2000r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bosch w e39 to nie wiem czy dobry pomysł. Często jest problem krzywienia się tarcz na dobrych zamiennikach, a ten do dobrych moim zdaniem nie należy. Ja bym kupił zimmermann. Takie teraz posiadam na przodzie (na tyle nie wiem bo nie wymianiałem) i problemów nie mam. Odpowietrzać nie trzeba. Jak dawno płynu nie wymieniałeś to warto to zrobić jak już przy układzie hamulcowym robisz remoncik. Wtedy by należało
Opublikowano

Tak. Mam takie od tego sprzedawcy i po dwóch latach nadal są super.

Odpowietrzać nie musisz, ale przy wpychaniu tłoczka odkręć nakrętkę zbiorniczka płynu.

Zastanów się też czy za jednym zamachem nie wymienić też szczęk ręcznego (bo teraz dasz nowy tarczobęben, a szczęki zostaną w środku stare). Jeśli nie wymienisz, to na pewno będziesz musiał je wyregulować.

Opublikowano
Zadam bardzo głupie pytanie ale jestem świerzak z E39 - gdzie jest ten zbiorniczek płynu o którym pisałeś? Jeśli masz może jakąś aukcję gdzie mogę znaleźć te elementy ręcznego hamulca to zapodaj.