Skocz do zawartości

e90 320d - Auto nie otwiera sie, i nie odpala... POMOCY!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pomocy! mam następna masakre z bmw e90... popołudniu zamknąłem auto i potem już się nie otworzyło.

- kluczyk nie działa, naciskam wszystkie przyciski i nic

- włożyłem inna baterie, nadal bez reakcji

- otworzyłem kluczykiem serwisowym auto (po wejściu włączył się alarm ) wkładam kluczyk do stacyjki , blokada kierownicy się wyłącza i zapłon się włącza, następne naciśniecie i auto kreci rozrusznikiem ale nie odpala

- pojechałem po drugi kluczyk - bez zmian, tak samo drugi kluczyk "nieżywy" jest i tez nie odpala po włożeniu go do stacyjki

Mieisac temu ładowałem akku, i nie wyświetlał żółtej lampki słabego akku. Przed ostatnim zamknięciem auta włożyłem coś do schowka po lewej stronie gdzie jest trójkąt ostrzegawczy ale nic tam nie ruszałem, może tam jest jakiś moduł albo antena, coś związane z kluczami? No ale dlaczego nie odpala nawet po włożeniu kluczy do stacyjki? Nie mam już pojęcia co mogę zrobić :| proszę o pomocy!

Kuba

Opublikowano

Wczoraj w nocy udalo mi sie odpalic auto na zapasowym kluczyku i dojechalem do domu.

Naladowalem akku i bez zmian oba kluczyki nie otwieraja/zamykaja i tylko zapas pozwala odpalic auto.

W nocy slyszalem jakby alarm caly czas to sie zazbrajal to rozbrajal sie - generalnie cos wariuje.

Chce sprobowac zsynchronizowac ponownie kluczyki z CAS , czy ktos moze podpowiedziec jak to zorbic?

Dzieki!

Kuba

Opublikowano

Mam już odpowiedź - zwarcie na wiązce dochodzącej do tylnej szyby (gdzie jest podobno antena) powodowało cały paraliż. Skończyło się na wymianie wiązki. Temat do zamknięcia.

Kuba

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chwali sie kolego ze podales rozwiazanie, co dolegalo auto. Wiekszosc tylko pyta jak nie dostaje odpowiedzi a rozwiaza problem to sie juz tutaj nie pochwali ...
Krzysztof