Skocz do zawartości

Nie otwiera z pilota, natomiast zamykac sie zamyka z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Mam problem gdyz samochod nie chce mi sie otwierac z pilota musze wlozyc kluczyk do zamka w celu otworzenia , natomiast zamyka sie juz prawidlowo z pilota . Co zrobic ?
Opublikowano

Witaj.

Bardzo upierdliwa sprawa w e46 i dość częsta. Pada przekaźnik w module komfortu który jest zlokalizowany za schowkiem od strony pasażera. Nalezy zlokalizować przekaźnik, wylutować i wlutować nowy. Chyba że nie chcesz oszczędzać to wymiana na nowy moduł. Ja miałem to samo i po wlutowaniu nowego (uzywany - sprawny) przekaxnika jest wszystko jak nalezy. Oczywiście polecam żeby ktoś to wlutował kto potrafi to zrobić bo bardzo łatwo przepalić ściezki i moduł nadaje się do kosza.

Powodzenia.

Pozdrawiam.

Bierz Mnie Wszędzie...
Opublikowano

Witam Panowie.

Podejmę się pod temat.

U mnie nie otwierają się drzwi kierowcy, pasażera tak - z pilota.

Zamykają się wszystkie.

Drzwi kierowcy nie działają także z pstryka na tunelu.

Elektryk, z tego co zrozumiałem, nie widział modułu komfortu na kompie.

Czy na podstawie tego można stwierdzić z duża dozą prawdopodobieństwa ze to moduł?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Nie miałem takich objawów i z tego co czytałęm to rzadki objaw wskazujący jednoznacznie na moduł ale to co mogę poradzić to wyjąć moduł, spryskać sprayem do wzbudzenia przewodności i może zadziała. A siłownik sprawny? Bo mi to wygląda na siłownik raczej...
Bierz Mnie Wszędzie...
Opublikowano
Tak, trzeba zdemontować schowek (łatwo idzie, kilka śrub, nie zapomnij o tych na dole schowka bo je słabo widać). Potem musisz odkręcić taką białą nakrętkę i pochylić całą szynę w której siedzą sterowniki i trzeba trochę pokombinować żeby całą puszkę (taka biała) wyjąć z modułem komfortu. Na pewno gdzieś jest opisane na forum.
Bierz Mnie Wszędzie...
Opublikowano
...

U mnie nie otwierają się drzwi kierowcy, pasażera tak - z pilota.

Zamykają się wszystkie.

Drzwi kierowcy nie działają także z pstryka na tunelu.

...

Jeśli w e46 jest podobny zamek co w e90 to raczej masz problem z zamkiem , luknij tutaj

Opublikowano

Tutaj macie instrukcję naprawy,czyszczenia modułu komfortu zapożyczone z innego forum o tematyce BMW

http://www36.zippyshare.com/v/41952884/file.html

Mam nadzieje,że autor nie będzie miał nic przeciwko ,podziękowania dla niego bo to mi pomogło, plik jest ogólniedostępny ale trzeba się naszukać . Mam nadzieje ,ze teraz choć wyjęcie modułu stanie się dla was łatwiejsze.