Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak zakładasz ten wydech do 2,5 to wyjdzie na plus.Tej klapki w końcowym tłumiku wogóle nie podłączaj.Lepiej jedzie z cały czas otwartą.Jak jest podłączona z zaworem w 2,8 to minimalnie mniej pali.Ale ja jeżdżę z otwartą.Miałem taki wydech wcześniej w 323 i chodziło super.Z kilkoma zmianami było 194KM.Co do sondy to w M50 będzie lekki problem.Najlepiej byłoby wspawać X-pipe przed katami taki jak jest orginalnie za nimi i w to wmontować sondę.Chodzi o to aby spaliny z obydwu kolektorów do niej dochodziły.
Opublikowano

narazie chce zamontowac i zobaczyc jak to pracuje>?

A sonda tylko w jednej rurze nie dała by rade"? Jakie objawy?

Chce narazie podlaczyc zobaczyc jak to dziala bo mialem od 1.6 zamontowany

sama rura. Dzwiek był straszny

Opublikowano

ale sonda bierze do analizy spaliny z 2 rur.

w 2.5 jest takie miejsce ze 2 wydechy wchodza w 1 potem znów w2.

Zamontowalem i samochod wyraźnie ma słabszy dół

.Wydaje sie jakby brakowalo powietrza.

Byc moze wystarczy podłaczyć pod komputer ponieważ zmieniłem sonde i przepływke,

plus to taki że wydechu nic nie słychac /

Opublikowano
ale sonda bierze do analizy spaliny z 2 rur.

w 2.5 jest takie miejsce ze 2 wydechy wchodza w 1 potem znów w2.

Zamontowalem i samochod wyraźnie ma słabszy dół

.Wydaje sie jakby brakowalo powietrza.

Byc moze wystarczy podłaczyć pod komputer ponieważ zmieniłem sonde i przepływke,

plus to taki że wydechu nic nie słychac /

gdy się wydech poszerza np. ze średnicy 60 na 90 itp to trzeba równiez ingerować dolot też musi być zmieniony.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a jak ci pracuje na tym wydechu?? Uciekłeś od serii na 400m??

Skimś się ścigałeś przed i po modyfikacjami aby "dupochamownia" powiedziała czy mod był na +.?????

Mój kolega zrobił taką zamianę wydechu z 2.8 do 2.5 i mu dużo na plus poszło tylko że on ma do tego specjalny cały dolot (drogi z niemiec), Wirusa ma w niemczech wgranego(przesunięta odcinka na 6700) no i brak tej sondy lambda(chyba jakiś emulator,ale sam naprawde nie wie).

X2 M35i