Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki mały problem: dość często wożę ze sobą psa w bagażniku, a ponieważ pies jest z tych obronnych, to jak ktoś za blisko (wg niej - bo to suka) przejdzie koło samochodu to zaszczeka. W tym momencie włącza się alarm. Jak wyłączyć czujki ruchu? W każdym normalnym :wink: samochodzie jest to prosty zabieg. W E61 nie potrafię do tego dojść!

W ASO uznali, że producent nie przewidział takiej możliwości :roll:

Auto jest z 2007 roku po lifcie.

Opublikowano
W przedliftowej jest tak, że dwukrotne naciśnięcie przycisku zamykania powoduje wyłączenie czujnika ruchu. Nie jestem jednak pewien na 100%. Widziałem to chyba w instrukcji obsługi i u mnie to działa, chociaż mój piesek nie jest raczej agresorem .
peace & love
Opublikowano

Kolego Capaz możesz mi coś dokładniej podrzucić? Ewentualnie jakoś można Cię złapać na Śląsku? Widziałem, że koledze z Cieszyna coś robiłeś.

Podwójne naciśnięcie kluczyka nic nie daje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zamknij auto z pilota poczynając wcisnij przycisk zamykania raz jeszcze i tyle

Moja jest tez po lifcie i jest ok wyl czujnik ruchu

Jak zamykam moja agresywna kobietę w środku ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

A czy da sie calkowicie zdeaktywować alarm? Będę niedlugo korzystał z promu i nie chce aby alarm uruchomił się od drgań i falowania promu. poniewaz w kabinie bede mial psa.Czy podwojne nacisniecie przycisku zamykania deaktywuje alarm kompletnie czy tylko czujnik ruchu?

Dodam że ja mam e60 przed liftem...

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Deaktywuje czujnik ruchu a co z reszta to nie jestem pewien

Promem sie nie przejmuj już nie raz pływałem i nigdy sie nie włączał nawet jak czujnik ruchu był aktywny

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja to robię tak:

Wchodzę tylnymi drzwiami i naciskam na przycisk zamykania auta (w środku pod przyciskiem świateł awaryjnych) , wychodzę i zatrzaskuję drzwi (zawsze upewniając się czy kluczyki nie zostały w środku :) )

Wtedy auto jest zamknięte, ale z nie aktywnym alarmem. Auto można bujać, trąbić krzyczeć czy szczekać i nic.

Alarm uruchamia się zamykając auto z pilota, lub kluczykiem z zamka.

P.S. Wejść trzeba od tyłu ponieważ drzwi od kierowcy się nie zatrzaskują.