Skocz do zawartości

328 m52tu28 błąd 238 verbrennungsaussetzer zylinder 1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy jestem bezradny 2 msc nie mogę dojść do ładu z moją e46 328 i mam powoli już jej dosyć niestety umnie w miejscowości nie znajdę żadnego speca od bmw czasami delikatnie czuje wibracje na luzie w aucie (czasami) (na pb jest lepiej niż na lpg) wywala mi błąd 238 verbrennungsaussetzer zylinder 1 czyli coś z cylindrem 1 kiedyś z 2 razy miałem to samo z cylindrem 4 wymieniłem wszystkie cewki na orginalne beru takie jak były i ostatnio po trasie około 40km dosyć mocnego deptania na wysokich obrotach wywaliło błąd 238 verbrennungsaussetzer zylinder 1 wymieniłem świece na 1 cylindrze i teraz nadal to samo odrazu po wymianie było czuć wyraźnie że nie pali na 1 cylinder mógłby ktoś mi pomóc z tematem wiem że diagnoza na dystans to lipa ale innej opcji niestety nie mam :(
Opublikowano
Zapomniałęm dodać zę na 1 cylindrze świeca jest sucha białą (chodzi mi o ten element w obrębie tego iskrownika ) dotego mam błąd 103 vanos oraz 123 i niewiem czy one mogą mieć coś wspulnego
Opublikowano
udało mi się znaleźć mechanika który robi u nas bemki dzisiaj przejechał się moją i mówi że dół w moim przypadku prawie żaden od 4 idzie ale mógłby mi ktoś powiedzieć czy jeśłi silnik np byłby przegrzany były by takie objawy słaby dół od 4 idzie ??bo powiedział że jest to w dodatku zapomniałęm wam powiedzieć że niemam odcinki w swojej ;/
Opublikowano
nie nie sprawdzałem kolego ten błąd co jest w temacie może świadczyć o awari głowicy?? bo też gdzieś takie coś usłyszałęm wiem że to wolnossące to idą od innych zakresó ale te 2.8 idzie mi tak jak omega b 2.0 8v więc wyraźnie dół siedzi