Skocz do zawartości

530dAT luz na przekładni kierowniczej, raz jest, raz nie ma

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Udało się wyciągnąć przekładnie.

Ale musiałem całkiem wywalić lewą łapę silnika wraz z poduszką, i dość sporo podnieść silnik.

Przekładnia nawet na sucho ma spory luz, więc kolorowo sie nie zapowiada.

Rano odwożę do regeneracji, więc pewnie na czwartek będzie zrobiona.

Dam znać co z tego wyszło :wink:

Opublikowano
Hej. Pierwsze słyszę, żeby mieli regenerowane przekładnie w ofercie.

O wiele rzeczy trzeba pytać, bo w ofercie brak.

Napisz do niego lub zadzwoń.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No więc przekładnia została rozebrana, i niestety jest w stanie agonalnym, a konkretniej to listwa nadaje się na złom. :cry2:

Podpytałem dzisiaj gościa żeby dowiedzieć się coś więcej o tych listwach, i gość mi mówi że to co ma na wymianę, to jest ORYGINAŁ, taka sama jak szła na pierwszy montaż :shock:

No to pytam czemu w takim razie nigdzie nie można jej znaleźć, i wgl nikt o samej listwie nigdy nie słyszał (trzeba było udawać że ma się spore wątpliwości do oryginalności części, i tego że jest to nówka sztuka) a gość na to że gdyby tak było, to nikt nie mógł by zarobić na regeneracji.

Czyli wygląda na to, ze jednak można dostać same listwy, koszt 800pln, ale nie wiadomo gdzie ich szukać, a nie sądzę że uda mi sie to wyciągnąć od gościa :roll:

Jutro jadę odebrać, i będę zakładał :)

Normalnie nie mogę się doczekać aż się przejadę ze sprawnym układem kierowniczym :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przekładnia założona, zbieżność się nie rozjechała.

Teraz wspomaganie chodzi idealnie, nic nie stuka, nic nie puka, auto nie ucieka po drodze, prowadzi się wyśmienicie. :mrgreen:

Powiem szczerze, że warto było zapłacić te 1300 za naprawę. :cool2:

Listwa jest nowa, starą przed oddaniem przekładni do regeneracji "zaznaczyłem", i faktycznie dostałem ją z powrotem.

Po zębach widać jak bardzo została ona wymęczona, te najbardziej na środku są bardzo mocno wytarte, postaram się wrzucić fotkę jak coś. :wink:

Jeśli ktoś jest zainteresowany regeneracją z wymianą listwy, mogę podać namiar :wink:

Opublikowano

ja poprosze namiar bo u mnie juz sie to auto niebezpiecznie prowadzi i czeka mnie dokladnie to samo

Shadow, wg ciebie istnieje ryzyko nieszczescia drogowego przy zbyt opieszałym podejściem do tematu w kwestii regeneracji/wymiany magla?

Wydaje mi sie, ze wszelkie zgrzyty/jęczenia przy kreceniu kierownicą to już znak stanu agonalnego.

Jak magiel zaczyna tłuc to trzeba jak najszybciej ugryźć temat, bo im później, tym gorzej (koszta rosną)

No to pytam czemu w takim razie nigdzie nie można jej znaleźć, i wgl nikt o samej listwie nigdy nie słyszał (trzeba było udawać że ma się spore wątpliwości do oryginalności części, i tego że jest to nówka sztuka) a gość na to że gdyby tak było, to nikt nie mógł by zarobić na regeneracji.

Czyli wygląda na to, ze jednak można dostać same listwy, koszt 800pln, ale nie wiadomo gdzie ich szukać, a nie sądzę że uda mi sie to wyciągnąć od gościa

Imo ściemnia, pewnie dlatego ze jakby Ci powiedział, ze odlewa te listwy gdzies w pobliskim zakładzie, to pewnie byś się na regeneracje nie zdecydował i faktycznie na tej regeneracji by nie zarobili ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No nie wiem czy ściema, oglądałem taką listwę nową, i na domowy odlew to nie za bardzo wyglądało, w dodatku starą dostałem do ręki.

W dodatku takiej listwy nie da się odlać w pierwszym lepszym zakładzie, w sumie to nawet nie jest odlewane, do tego utwardzane powierzchniowo, etc, to na pewno nie robił nikt z okolicy.

Jakość wykonania jak najbardziej na plus.

Do tego oczywiście gwarancja, więc narzekać nie mogę.

Co do nieszczęścia drogowego, wg mnie ryzyko duże, zwłaszcza przy takim luzie na maglu jak ja miałem. :roll:

Na mieście to nie przeszkadza, ale w trasie robi się już niepewnie. :?

Ja jestem zadowolony z naprawy.

Gość jak dzwonił powiedzieć co jest wywalone to mówił wprost, że na starej listwie wykasuje luz tylko o ok połowę, reszty się nie da właśnie przez wyklepane zęby.

Namiar podaję na PW :wink:

Opublikowano
Jak możesz to puść namiary na pw. thx
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
  • 6 miesięcy temu...