Skocz do zawartości

e39 530d 2001r - wentylator od visko ma bicie !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem auto miesiac temu, zauważyłem mocnr bicie wentylatora od visko, postanowilem wymienic viskoze oraz oryginalne śmigło bmw i bez zmian ;/ boje sie by nie rozwalilo mi pompy wody.. ktoś miał podobny przypadek ?
Opublikowano
mam nadzieje że to nie przeniosło sie i nie skrzywiło ani visko ani śmigła, bo szkoda by było kupować znowu te same części które mają kilka tygodni ;) dzięki założe nową pompę i zobaczymy co będzie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Rzeczywiście to coś z pompą wody, bo gdy zatrzymam ręką śmigło od wisko to faktycznie jest odczówalne bicie na osi, czy z taką pompą mozna pobawić sie w domu czy polecacie pojechać do warsztatu ? i jaki mniej wiecej jest koszt pompy wody bo sprawdzajac w sieci to ceny są bardzo różne.
Opublikowano

O i temat w sam raz dla mnie bo mam identyczny problem. Tzn. sam wiatrak ma luz (tak jakby nie siedział dobrze na ośce) i klepie po osłonie (tej plastikowej), na 100% sama ośka nie ma luzu.

Dostęp żeby do obadać jest beznadziejny stąd moje pytanie czy kwestią będzie dokręcenie jakichś śrub czy wymiana wiatraka?

Opublikowano
kolego ja mialem to samo az mi sie wisko odkreciło, musisz zdjac tą górną obudowe i dokrecic wisko bo ono sie odkreca pod wpływem tych drgań, i wtedy nie bedzie luzów. przerabiałem to