Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam chce kupic bmw e 32 mam juz na oku tylko chce sie was poradzic czy kupic w automacie 3.0 stary motor i na co trzeba patrzec bo mam dylemat
Opublikowano

Dziwne pytanie jak na kogoś kto ma BMW - jeździsz e34?

Jak masz coś na oku to wrzuć w dział ogłoszenia.

Generalnie skyrznia czy nie szarpie jak zmieni biegi, jak działą tryb sport jeśli ów skrzynia będzie taki tryb posiadać.

Auto ma swoje lata trzeba sprawdzić elektrykę oraz blacharkę. Reszte zbadasz "organoleptycznie" na dotyk na i na słuch.

Opublikowano
nie jezdze juz e 34 zakupilem e32 i juz mam problemy a mianowicie podczas hamowania swiecil sie abs i licznik przygasal i jak zgasilem to juz nie zapalilem nie bylo pradu a aku byl naladowany ale udalo mi sie to zrobic i teraz rozladowuje akumulator pojade do miasta i raz zapali a za pare minut akumulator nie ma pradu
Opublikowano
ladowanie jest bo sprawdzalem nawet jak wyciagne aku to nie gasnie tylko chodzi wlozylem 2 aku i czekam co bedzie moze byc wina ze aku nie zabogaty
Opublikowano
Daj więcej info na temat samochodu to Ci pomożemy. Ogólnie jeżeli kupujesz samochód od obcej osoby to warto zrobić pierwszy duży przegląd - wymienić olej w skrzyni , filtry , uszczelki , olej w silniku , hamulce. Sprawdź zawieszenie i most . Niech ktoś kumaty sprawdzi Ci zawory czy nie stukają bo trzeba pewnie wyregulować. W sumie nawet nie wiemy czy masz silnik M30B30 czy M60B30 :P .
Opublikowano
oleje zmienione zaworow nie uslysze bo wydmuchalo uszczelke przy kolektorze mam ten stary silnik tylko teraz mam problemy z elektryka i smierdzi plynem od chlodnicy wsrodku a temperatura w normie nie gotuje sie nie gubi plynu ale czuc plyn
Opublikowano

Nagrzewnica pewnie nieszczelna - miałem to w poprzedniej 7er . Czyli masz M30B30.\

Może jakieś foty pokażesz ? Co do absu to sprawdź czujniki .

Coś widzę ,że Cię czeka ogrom pracy przy aucie :) ale życzę powodzenia i jak coś to śmiało pytaj.

Opublikowano
cos czuje ze wroce spowrotem do e34 tam nie maialem takich problemow

Nie wiem za ile kupiłeś samochód i w jakim stanie. Pamiętaj ,ze kupując E32 do 10 tyś - nie ma szans aby była igła .

Ja kupiłem niedawno nową 7er taniej i wiem ,ze kilka tyśków muszę wsadzić na początek , bo samochody mają po 20 lat i więcej i coś ma prawo się zepsuć .. Tak więc nie dramatyzuj.

Co do fotek - nie pomogę .