Skocz do zawartości

Bmw e46 rdza na klapie bakaznika tez tak macie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam otoż panowie posiadam Bmw e46 z roku 2004. pije piwko w garazu i patrze na moja Bunie i co zauwarzam pojawily sie male babelki po obu stronach w samych rogach tu jak sa te plastiki i lampki ktore podswietlaja talblice rejstracyjna bardzo mnie to ruszyło gdyż autko jest z roku 2004 i juz zachodze w banie czy czasem nie bylo uderzone od tylu .mechanik mowil ze to od wody ktora zmiera sie pod tym plastikiem,ale sprawdzam u wujka w wersji z roku 2002 przed liftem i nie ma u niego ani sladu. mechanik zrobi to za 300zl ale moje pytanie czy komus z was takie cos sie przydazyło?czy to jest tylko tak u mnie ?
Opublikowano

niestety:

http://i47.tinypic.com/30icnpx.jpg

u siebie będę to robił na dniach

Opublikowano
u mnie na klapie bagażnika ani grama, za to na dachu jest trochę purchli w narożniku od strony kierowcy, maską z przodu koło nerek odpryski od kamieni i pojawił sie rudy, i jeden dość duży wykwit na słupku koło szyby przedniej po stronie pasażera. Auto z 99 r. Też tak ktoś miał?
Opublikowano
u mnie slupek przedni ma wykwity,rant drzwi i maska troche.tylna klapa nic nie spostrzeglem.
Opublikowano
u mnie jedyne co to na masce jak się ja podniesie to jest taka pod nerkami zagięta blacha która dochodzi do zderzaka i tam mam pękniecie lakieru i delikatny złoty nalot :)
szukam
Opublikowano

Witam,

Najczęściej takie rzeczy faktycznie dzieją się po niedokładnie wykonanych naprawach blacharsko-lakierniczych. Rzadkością jest rdza na elementach wcześniej nie naprawianych :cool2: .

Opublikowano
u mnie wylazi na slupku przy przedniej szybie i na blotniku lewym przednim,nadmieniam ze samochod jest w 100%bezwypadkowy i nigdy nie bylo w nim nic robione w temacie blacharsko-lakierniczym.
Opublikowano
Witam,

Najczęściej takie rzeczy faktycznie dzieją się po niedokładnie wykonanych naprawach blacharsko-lakierniczych. Rzadkością jest rdza na elementach wcześniej nie naprawianych :cool2: .

Niestety bardzo się mylisz...

Opublikowano
Polecam sprawdzić fragment blachy niezabezpieczonej gumą w podwoziu przy korkach odpływowych. Zresztą tu jest sporo o dolegliwościach korozyjnych e46 : http://www.auto-treff.com/bmw/vb/showthread.php?t=166644&pp=25&page=12 I wszystko to może się pojawić w absolutnie bezwypadkowych egzemplarzach. Kto uważa że ma wolne e46 od drobnej korozji, to albo kłamie albo nie widzi szczegółów. :mrgreen:
Opublikowano
U mnie rdza tylko na tylnych błotnikach. Na zagięciach. Niby mają długości po 1cm i taką samą szerokość ale już umówiłem się z lakiernikiem na naprawę tego. Lepiej leczyć za wczasu, szwagier w E46 też po lifcie ma to samo :) A czy było bite z tyłu - nie wiem. Mogło coś być ale w dzisiejszych czasach to normalka. Proste auto jest na pewno :D
Opublikowano
Ja mialem na przednich slupkach delikatnie rdzawke po odpryskach od kamieni i na progach z tylu od strony pasazerow ale to od zbierania sie wody,patrzec na to nie moglem wiec kazalem usunac a tyl caly czysty jak makiem zasial,wiec nie ma co panikowac tylko usuwac za nim poleci dalej,dramat to maja ci od zezolow :lol:
Marcin
Opublikowano
Strzelam że koledze chodzi o okularniki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Bingo kolego tzw okularnik w slangu :lol:

Marcin