Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :D

Mam zamiar wymienić wszystkie żarówki wewnątrz mojej e46 320d na białe LED. Oświetlenie jest podstawowe-bez przycisków aby włączyć światełko do czytania . Problem tkwi tylko w jednym nie wiem w jaki sposób zdjąć obudowy . Chodzi mi o obudowy obok lusterka wstecznego z przodu , w schowku , i 2 z tyłu na słupkach bo z Tymi w bagażniku dam radę bo zaglądałem dzisiaj. Ale z tymi wewnątrz kabiny nie mam pojęcia. Czy wystarczy porostu wziąć cienki śurbokrent lub nóż i podwazyć ??

Opublikowano

dokładnie tak trzeba zrobić, lampke obok lusterka chyba sciaga się zaczynając od strony szyby. A w schowku tez się podważa z tego co kojarze. Dasz rade bo to prosta robota jest.

ze swojej strony ledów nie polecam :) miałem je jakiś miesiąc i niestety wieczorami bardziej męczą niż pomagają. Fakt wyglada może to fajnie na zewnątrz auta ale jak trzeba coś w tym świetle zrobić albo posiedzieć to już jest gorzej. Zdecydowanie światło ciepłe jest lepsze dla mnie.

szukam
Opublikowano

Wez szeroki płaski śrubokręt i podważ(lampki są na takich zatrzaskach rozprężnych z blaszek).W lampce nad lusterkiem musisz pózniej odkręcić jeszcze 2 śrubki,w lampkach z tył lekko podwarzyć"plastikowe szkiełko".Ja wymieniłem u siebie żarówwki na"taśmę z LED".

K3m0T1989 uprzediłes mnie :D

never again N46
Opublikowano
Właśnie jeśli chodzi o schowek tam wystaje taki mały przycisk cienki który gasi światełko gdy zamyka się schowek i jak podważę tam z boku to nie zejdzie plastik bo ten przycisk będzie trzymał albo się ułamie
Opublikowano
to odkręć schowek :P albo wciśnij ten przycisk do końca, na pewno da się zarówke wymienić bez wyciągania schowka bo sam to robiłem na miejscu pod blokiem :P
szukam