Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem ze swoją E34. Mianowicie podczas jazdy przy dojeżdżaniu do skrzyżowania, gdy wyrzucam na luz obroty spadają do bardzo niskich wartości (300-400), a potrafi nawet zgasnąć... Nie zawsze się tak dzieje, bywają momenty, że jest wszystko ok. Czego to może być wina? Wyjmowałem silniczek krokowy i go czyściłem, ale żadnej poprawy nie widzę. Na dodatek, gdy się silnik rozgrzeje to gaśnie na benzynie.
Opublikowano
jeśli silnik krokowy jest ok, to sprawdziłbym czy nie masz jakiś nieszczelności w układzie dolotowym. To może być przyczyna takich objawów.
Opublikowano
A jeśli to ona jest uszkodzona to wyjdzie to po podłączeniu pod komputer?

Tak. Niech ci sprawdzi szybkosc dzialania. Bo moze oscylowac, ale wolno na skutek zuzycia i tez bedzie d... U mnie tak jest. I grzalka mi nie grzeje. Samochod nie ma mocy, spadaja obroty, czasem nawet gasnie. Z tym ze po nagrzaniu jest juz w miare OK. Ale objawy padnietej sondy moga byc rozne. Auto nie zaczelo ci wiecej palic w miescie?

Opublikowano
Tak. Niech ci sprawdzi szybkosc dzialania. Bo moze oscylowac, ale wolno na skutek zuzycia i tez bedzie d... U mnie tak jest. I grzalka mi nie grzeje. Samochod nie ma mocy, spadaja obroty, czasem nawet gasnie. Z tym ze po nagrzaniu jest juz w miare OK. Ale objawy padnietej sondy moga byc rozne. Auto nie zaczelo ci wiecej palic w miescie?

No właśnie tak jakby spalanie się zwiększyło.. I gdy silnik jest zimny to na benzynie brakuje wyraźnie mocy, potrafi się tak jakby przydusić przy 2,5-3 tysiącach obrotów

Opublikowano
U mnie objawy były identyczne jak Twoje z tym, że zawsze, a nie tylko czasami. Pomogła wymiana przepływomierza.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Od strony pasazera masz skrzynke. Odkrec pokrywe, wyjmij sterownik i sprawdz czy nie masz wilgoci. Pierwszy od szyby. Mozesz tez odpiac i podpiac jeszcze raz wtyczke. Moze cos przysniedzialo.