Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam mam taki problem auto lubi zgasnac mimo tego ze jest nawet ze 30 l paliwa w baku sprawdzalem na wyswietlaczu i sytuacja jest taka ze np w jednej komorze w baku jest 0 l a w drugiej 30 l czy jest tam jakas pompka paliwa miedzy tymi komorami ktora przepompowuje paliwo z jednej strony na druga bo jak dla mnie jest to mega dziwna sutuacja ze majac tyle paliwa nie moge jechac, dopiero po zatankowaniu i odpowietrzeniu ukladu, ale i tak mimo odpowietrzenia w wezu od filtra jest multum powietrza i po zgaszeniu autka widac ze paliwo sie delikatnie cofa czyzby byla walnieta pompka paliwa???? a i jeszcze jedna rzecz nie wiem czy po wlaczeniu zaplonu powinno tloczyc paliwo w wezyku za filtrm bo u mnie nie tloczy,ogolnie jest paliwo w wezyku ale go nie tloczy?? Edytowane przez murzynek2519
Opublikowano
Tak kolego. Powyżej 30l paliwo leci do następnej komory. Dlatego w testach jeżeli masz np. 20l. to w drugiej komorze zobaczysz zero. Prawdopodobnie pompa do wymiany. Było już to na forum.
Opublikowano
Tak kolego. Powyżej 30l paliwo leci do następnej komory. Dlatego w testach jeżeli masz np. 20l. to w drugiej komorze zobaczysz zero. Prawdopodobnie pompa do wymiany. Było już to na forum.

ale ktora by to mogla byc pompa bo ponoc sa dwie ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W TDS jest jedna-w zbiorniku.

Powinna podawać przed i podczas rozruchu, a potem w miarę potrzeby.

Poszukaj na forum :search: jest od i jeszcze trochę o tym.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
W TDS jest jedna-w zbiorniku.

Powinna podawać przed i podczas rozruchu, a potem w miarę potrzeby.

Poszukaj na forum :search: jest od i jeszcze trochę o tym.

patrzylem u siebie z tylu pod kanapa i mam dwie takze nie wiem musze je wykrecic i zobaczyc co tam jest a nie ma jakiejs ktora pompuje paliwo z jednej komory do drugiej???

Opublikowano
No właśnie ta pompka przepompowuje.
http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano

z tego co sie zorientowalem jest w zbiorniku jeszcze pompa ssaca strumieniowa najprawdopodobniej w tej czesci baku za kierowca za co ona odpowiada???

Opublikowano

z tego co sie zorientowalem jest w zbiorniku jeszcze pompa ssaca strumieniowa najprawdopodobniej w tej czesci baku za kierowca za co ona odpowiada???

a jak moge odpowietrzyc uklad paliwowy jest jakis przewod odpowietrzajacy???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinna odpowietrzyć się sama.Ale żeby nie męczyć to poluzuj nakrętki przewodów(rurek) na wtryskiwaczach.
ec2Wze6.jpg