Skocz do zawartości

Guche pukniecie-stukniecie podczas zmiany biegow...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wsyzstkich tak jak w temacie. Zakupilem BMW E46 330xd i mam mam maly problem. Podczas zmiany biegow, gdy puszczam sprzeglo slysze z tylu takie gluche pukniecie-stukniecie. Co to moze byc...Podpora walu?Elastyczny lacznik walu?A moze cos pod mostem jakas guma?Tuleja?...dzieki za sugestie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

siema w miom przypadku to byla tuleja nr 9 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AX71&mospid=47664&btnr=33_0839&hg=33&fg=30

gluche stukniecie przy wciskaniu sprzegla i przy wrzucaniu biegow . zajedz na kanal wrzuc np wsteczny bieg i puszczaj "strzelaj " strzelaj delikatnie sprzeglem a druga osoba szybko powinna zlokalizowac peknieta tuleje. mam nadzieje ze pomoglem :) pozdro

Opublikowano

Hmmm super po niedzieli sprawdze co w traie piszczy...wyczytałem jeszcze że może być to zużyty dyfer;/ choć nie chce mi się w to wierzyć bo auto ma prawdziwe 212 000...ale sprawdzę tą tuleję:) Dziękuje bardzo za pomoc gdyby to nie było to napewno bedę prosił o dalsze sugestie:)

Pozdrawiam.

Aha i jeszcze jedno pytanko czy ta tulej pływająca jest do X-ów taka sama jak do ośki?

Opublikowano

Tak jak wyżej tuleje dyfra do weryfikacji (do wymiany :mrgreen: ), jestem bardziej niż pewien, że owiana złą sławą "9" będzie już zmęczona :wink: .

P.S. Tak jak mówiłem przez telefon 1 x 9 + 2 x 7, tylko zwróć uwagę, że w linku jest "podana" 320d a Ty masz 330d (sprawdź numery dokładnie :wink: ).