Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak w temacie tlumik drga i halasuje na wolnych obrotach,dodam gazy problem znika.Tlumik wisi na wieszakach wiec moze tlumik drgan poszedl?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic prostszego, wejście pod auto i jeden rzut okiem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To i tak nic nie zrobisz. A już z pewnością nie obejrzysz łącznika. Można jedynie niepotrzebnie gdybać, czy czuć spaliny etc...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic nieczuc.Wiem ze mozna gdybac ale moze jakies namiary to wtedy bede wiedzial gdzie zagladnac.
Opublikowano
miałem taki sam problem w swoim aucie. Rura wydechowa w e46 320d ma wiele wygięć i przetłoczeń lubi się wypalić lub przełamać. U mnie problem rozwiązało 10 min spawanie na kanale ( 50 zł u mechanika ) a dokładniej pękło za drugim katalizatorem łączenie z rurą. ja wcześniej wymieniłem tłumik drgań i uważam że to był błąd bo nie było to przyczyną stuków a zmieniłem na nie org. bo trzeba by było kupić cała pierwszą cześć tłumika nie występuje org oddzielnie. u ciebie kolego na 100 procent to samo wiec przemyśl sprawę. Pozdrawiam
Opublikowano
Siemiatycz, nie ma czego żałować, bo te plecionki (tłumik drgań) bardzo często padają w E46, a porządnie wymieniona na dobrej jakości to gwarancja spokoju na długo. Sam musiałem zmienić stary tłumik drgań i jest OK. Faktem jest, że rura wydechowa w tych modelach to bardzo słaby punkt i możesz kolego z problemem jechać od razu na kanał do spawacza układów wydechowych. Rura pęka najczęściej na przetłoczeniach, a jak już pęknie to tylna część wpada w takie rezonanse, że hej!! :) Miałem przez to trudność z przekroczeniem granicy, gdy rura pękła mi właśnie w drodze na wakacje. Kicha na maksa. Złapałem za końcówkę rury za tłumikiem i elastycznym ściągaczem do bagaży naciągnąłem ją do instalacji haka. Trochę się uspokoiło, ale bez spawania nie ma szans na spokój.
Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problem rozwiazany rura pekla na przetloczeniu za katalizatorem 1m rury i po sprawie.Cena 120zl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic prostszego, wejście pod auto i jeden rzut okiem.

:cool2: