Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A co myślicie o podłączeniu czujnika zdjęcia obudowy gniazda OBD pod Tytana i od razu wycie:)

Toż to powinno wyć zanim ktoś do obudowy się dostanie...

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

Opublikowano

Nie dajmy się zwariować koledzy :cool2: :cool2:

Ja mam Tytany we dwóch + jakies jedno dodatkowo zabezpioeczenia i nikt nawet nie próbował się dobrać

Kiedyś koledze mojemu próbowano podprowadzić i odcięcie zapłonu zrobiło swoje .Zamki tylko do wymiany bo przeciez nawet nie próbowali szukać tego magicznego przycisku

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Czy sa jacys uzytkownicy blokad manulanych skrzyn biegow do e90 2006r ? Zastanawiam sie nad montazem takiej blokady ale czy warto i czy nie jest klopotliwa w uzytkowaniu? Kiedys mialem blokade w e39 manual i jej nie uzywalem bo trzpien byl ontowany po stronie fotela kierowcy dosc blisko i musialbym odsuwac fotel zeby zablokowac/odblokowac jak jest w e90 ? Koszt montazu to 900 zł we wroclawiu.
Opublikowano

Też mam to odcięcie zapłonu na ukryty przycisk :). Pamietam, że dzień po kupnie kląłem pod domem ze się coś spierdzieliło, bo odpalał i gasł odpalał i gasł xD, aż mnie olśniło :duh: no kurde przecież jest pstryczek xD.

pzdr. Łukasz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy sa jacys uzytkownicy blokad manulanych skrzyn biegow do e90 2006r ? Zastanawiam sie nad montazem takiej blokady ale czy warto i czy nie jest klopotliwa w uzytkowaniu? Kiedys mialem blokade w e39 manual i jej nie uzywalem bo trzpien byl ontowany po stronie fotela kierowcy dosc blisko i musialbym odsuwac fotel zeby zablokowac/odblokowac jak jest w e90 ? Koszt montazu to 900 zł we wroclawiu.

ja mam u siebie niedźwiedzia,skrzynia automat. trzpień jest od pasażera.zero problemów w eksploatacji.montaż robiłem w jeleniej górze i zapłaciłem jakoś ok.tysiaka.

Opublikowano

Ja mam u siebie niedźwiedzia bez bolcowego

http://www.niedzwiedz-lock.pl/index.php/produkty/blokada-typu-z

klucz po stronie fotela kierowcy. Jestem zadowolony koszt 600zł. Prawda w zabezpieczeniach jest taka że jak będą chcieli ukraść to i tak ukradną. W poprzednim aucie miałem ukryte odcięcie finał był taki, że auta nie ukradli ale poniszczyli stacyjkę i inne rzeczy. Wyszedłem z założenia że niech jełop widzi, że coś jest i byle patałach się nie będzie brał za kradzież, a jak już wezmą na lawetę to jest Autocasco z gwarancją wartości auta przez cały rok.

http://desmond.imageshack.us/Himg535/scaled.php?server=535&filename=dsc0230kopiay.jpg&res=landing

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=160396 Czyszczenie parownika

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=160013 MOJE E-90 skradziona

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mało jest alarmów przeznaczonych pod szynę CAN . Związku z tym jest duże prawdopodobieństwo rozpracowania ich przez " Fachowców " . Z tego powodu również zdecydowałem się na Niedźwiedzia .
Opublikowano
A na jakiej wysokosci jest ten trzepien montowany ? Czy nie musicie odsuwac foteli zeby zablokowac/odblokowac? I czy biegi chodza tak samo dobrze po tym jak zamontowaliscie taka blokade?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Byłem królikiem doświadczalnym . Niedźwiedź w E 60/61 pierwsze w moim aucie montował,testował blokadę - prototyp , auto było dwa dni , za to cena super :cool2: .

Nie ma problemu , jedynie nie można fotela przesunąć max do przodu , ale po co ? Mechanizm w niczym nie utrudnia zmiany biegów , nie wiesz że go masz .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Takie cos przedluza kradziez auta o jakies 30sek? :D

http://www.youtube.com/watch?v=rlCiLIctYmI

Ja nie mam " Takie coś ", nie każdemu psu burek.Blokad skrzyni jest , chuchu ... Jak poradzisz sobie z moją blokadom w 30 sek . to oddaje Tobie auto , jak nie to Ty oddajesz swoje , ok :wink: ?

Myślisz że alarmy CAN stanowią dla nich większe wyzwanie ? Znają je nie gorzej od producenta .

Nic nowego nie napiszę : niema niezawodnego zabezpieczenia , kwestia tylko kwalifikacji złodzieja .Co najwyżej możemy max. mu to utrudnić , wydłużyć .

Opublikowano
Jezeli chodzi o alarmy to moim zdaniem to kompletna pomylka - ludzie nawet jak wyje kompletnie nie zwracaja uwagi, a jak juz to i tak boja sie podejsc/zareagowac.
Opublikowano
A wg Was warto montowac odciecie zaplonu na pompie czy jakos inaczej w postaci ukrytego przycisku lub jak zaproponowano mi poprzez dotkniecie dwoch elementow w kabinie i dopiero mozemy odpalic? Jeden serwis mi takie cos proponowal z kolei drugi mowi, ze jak ktos zna auto to bez problemu to obejdzie - pewnie da sie to jakos zrobic podlaczajac kompa do auta?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A wg Was warto montowac odciecie zaplonu na pompie czy jakos inaczej w postaci ukrytego przycisku lub jak zaproponowano mi poprzez dotkniecie dwoch elementow w kabinie i dopiero mozemy odpalic? Jeden serwis mi takie cos proponowal z kolei drugi mowi, ze jak ktos zna auto to bez problemu to obejdzie - pewnie da sie to jakos zrobic podlaczajac kompa do auta?

Rzecz polega na tym, aby ten system nie był połączony z szyną CAN i był "samodzielnym bytem" niewykrywalny standardową diagnostyką, nawet w serwisie BMW. Im jest to prostsze i nietypowe tym lepiej. Nie ma z tym dużego problemu, ale musi to zrobić to ktoś, kto zna bardzo dobrze instalację elektryczną BMW, a nie jest ona taka prosta. Np w niektórych najnowszych wersjach benzynowych przerwanie obwodu zasilania pompy paliwa (tej w zbiorniku) skutkuje natychmiastowym wyświetleniem na ekranie nawigacji komunikatu o awarii tego elementu. Czyli jeśli odcinamy (przerywamy) jakiś obwód - komunikat jaki się pojawi musi być przynajmniej o dużym stopniu ogólności.

Opublikowano

A te nowe blokady niedzwiedzia typu Z bez bolca chyba juz nie tak latwo ominac jak bolcowe tak jak na filmiku wyzej?

Korzystal ktos z uslug firmy niedzwiedz - chodzi mi o montaz zabezpieczenia - pomijam ich blokady bo jako konstruktorzy raczej dobrze zamontuja ale pytalem i oferuja tez inne zabezpieczenia jak wlasnie odciecia lub programowana karta itd moze ktos ma jakas opinie czy to fachowcy czy raczej nie bardzo?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ktoś sie orientuje jaka jest długość kabla idącego od gniazda obd do jakiejś głównej wiązki? Zastanawiam się jakie są możliwości manipulacji w tym terenie.
Opublikowano

długośc kabla nie ma znaczenia , z komputerem do CANa ( aby wyłączyć alarm ) można się wpiąć w dowolnym miejscu magistrali

przepust drzwiowy, radio, gdzieś przy wiązkach, itp...

Opublikowano
a jak myslicie ile da wymieszanie pinow w gniezdzie odb? a wtedy wystarczy dokupic przedluzke do gniazda z ebaya i 'wymieszac' piny z powrotem:) tak jakbym chcial kiedys pod kompa podpiac :lol:
Opublikowano
ktoś sie orientuje jaka jest długość kabla idącego od gniazda obd do jakiejś głównej wiązki? Zastanawiam się jakie są możliwości manipulacji w tym terenie.

WIazka od zlacza OBD biegnie luzno do modulu CAS pod plastikami i ma okolo 40 - 50 cm.

Da sie nia manewrowac bez problemu.

Ja swoje gniazdo przedluzylem kablem z alledrogo w inne bezpieczne miejsce.

Jesli chcecie zmieniac piny miejscami w zlaczu OBD, to koniecznie przygotujcie krotka przejsciowke umozliwiajaca podlaczenie sie inna gowica, np. w ASO.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

WIazka od zlacza OBD biegnie luzno do modulu CAS pod plastikami i ma okolo 40 - 50 cm.

Da sie nia manewrowac bez problemu.

Ja swoje gniazdo przedluzylem kablem z alledrogo w inne bezpieczne miejsce.

Jesli chcecie zmieniac piny miejscami w zlaczu OBD, to koniecznie przygotujcie krotka przejsciowke umozliwiajaca podlaczenie sie inna gowica, np. w ASO.

A można tę wiązkę wypiąć i bezproblemowo jeździć bez niej?