Skocz do zawartości

E39 2000r. Zmiana Radia z kaseciakiem na monitor pokładowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam BMW E39 z 2000r. 520d

Czy istnieje możliwość wymiany zwykłego radia z odtwarzaczem kaset na ekran pokładowy wide screen?

Czy to tylko sprawa odpięcia wtyczek i wpięcia nowego sprzętu, czy raczej jest to bardziej skomplikowane?

Posiadam BMW E39 z 2000r. 520d

Opublikowano

a jaki dokładnie model chciałbyś zainstalować?

generalnie nie jest to taka prosta sprawa.. nie wspominając już o kompatybilności elementów.. :-)

Opublikowano

Powiem szczerze że nie wiem! Na BMWstore występuje on jako: Monitor pokładowy Wide Screen (65_0692). Dotyczy BMW E39 2000r. 520d.

Chodzi mi o to by mieć, jeśli taka możliwość istnieje, duży ekran z radiem. Nie potrzebuję nawigacji itp. Nie wiem jak w tym ekranie rozwiązany jest odtwarzacz CD bo też takowy chciałbym mieć.

Może ktoś ma coś takiego i rozjaśni sprawę?

• 3 lata później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

http://allegro.pl/radio-cd-bmw-e39-x5-busines-odtwarzacz-inne-czesci-i5288519364.html

Coś takiego sobie kup, najmniej kombinowania będzie. Bo jeśli nie chcesz nawigacji na tym, to w sumie po co Ci ten duży ekran? Żeby radio się lepiej oglądało? :lol:

A żeby 16/9 dokładać to trzeba całą masę kabli prowadzić do bagażnika, możliwe, że pod deską coś kombinować, żeby OBC działało, zależy jaką teraz masz wersję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

OBC nie musi być z nawigacją, nie jest to konieczne.

Są wersje tylko z navi + radio, bez DSP, webasto/przewietrzanie, OBC, TV, TEL.

Zależy co dołożysz, to będziesz miał.

Bez zegarów z dużym BC będzie mega ciężko coś zdziałać przy dokładaniu, kodowanie tego dziadostwa jest dość upierdliwe.

Ponadto, ekran, to tylko ekran (za nim jest kaseta lub płyta), reszta gratów siedzi w bagażniku.

Zasadniczo jak chcesz takie cuda, to wypadało by wykręcić full zestaw z jednego auta.