Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
JAK W TEMACIE Z TYM ZE INTERESUJE MNIE (JESLI KTOS MA KSIAZKE SERWISOWA) JAKA SPECYFIKACJE BMW MUSI SPELNIAC??? PONIEWAZ SZUKALEM W NECIE KSIAZKI ALE SA TYLKO DO 740/750 :(
Opublikowano
Kolego ja do swojego E38 M52TUB28 jak i do innych bmw które posiadałem wcześniej lałem zawsze Castrol Magnatec 10W/40 i wszystko było super.Polecam ten olej zwłaszcza jeśli jest instalacja gazowa.. pozdro.....
Opublikowano
PYTAM DLATEGO ZE MIALEM WCZESNIEJ e39 2.2 i jak wlalem totala 10w-40 to strasznie graly zawory.po przejsciu na castrola edge 0w-40 wszystko wrocilo do normy,natomiast w e46 2.0d 150KM mam castrola edge z norma long life 04 BMW i tez wszystko jest ok.niestety nigdzie nie moge dokopoac sie w danych oficjalnych bmw jaki olej zalecaja i z jaka norma stad ten post:)
Opublikowano
Z racji braku podpowiedzi zalale ja castrolem edge 0w-40long life 04 tym samym zamykam temat.