Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem, a mianowicie dostaje mi się woda do tylnych świateł cofania czyli tych na tylnej klapie od bagażnika.

Co mam zrobić ?? Wymiana uszczelek czy jak?

Właśnie i jak dostać się do żarówki cofania, czy trzeba rozbierać tam od środka tą taką plastikową obudową kótra jest na spinkach i na której znajudją się wszystkie kluce oczywiście na klapie tylnej ?

Opublikowano

Żeby wymienić żarówki musisz wyjąć kołki z rogów tapicerki na klapie i ją odchylić ;)

A co do wody... Trudno będzie uszczelnić :/ Najłatwiej zrobić odpływ na dole lampy wiertłem 1mm lub mniejszym ;)

Opublikowano

lampy sie po prostu rozklejają i trzeba je przykleić na nowo, ta szybka kolorowa odkleja się od korpusu wewnętrznego.

Co do dostania się do nich to ściagasz 3 kołki czy to prawe czy lewe i odchylasz tapicerke i masz dostęp do takiej kostki w którą wpięte są żarówki. Coś jak przy dużych światłach z tyłu, taki panel z żarówkami wpinany.

Co do wyciągania świateł w klape to klucz 10, i tam na gwincie jest taka rozpórka, odkręcasz ją do końca aż ci ta rozpórka w dłoni zostanie i odchylasz śwatło od strony rejestracji do rantu klapy ponieważ lampa trzyma się rantem z zewnętrznej strony. Ostrożnie i delikatnie co bys sobie nic nie połamał, przy zakładaniu też ostrożnie bo czasem ciężko założyć.

szukam
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam, chciałem odświeżyć temat, otóż czy trzeba wyjmować lampe aby rozkleić szybkę w celu uszczelnienia, czy można to zrobić na aucie? bo mi leci woda do lamp, tych na tylnej klapie