Skocz do zawartości

Problem z czujnikiem światła bmw 520I

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mój problem polega na tym, gdy włączam jakiś kierunek zapala się, że mam spalone z tyłu jakieś światło, ale wszystkie świecą. Problem powstaje zazwyczaj kiedy rano odpalam auto wrzucam kierunek i tak już cały dzień świeci. Co może być przyczyną, czy jakaś żarówka się przepala ?

Pozdrawiam Jakub !!!

Opublikowano

Wykręć żarówkę, sprawdź ja dokładnie wizualnie, sprawdź też w lampie styki czy nie masz gdzieś wilgoci lub jakiegoś nalotu. Sprawdź też czy może żarówka nie jest jakaś LEDowa albo z inną mocą niż powinna. Od tego przynajmniej zacznij.

Pzdr.

Opublikowano

Właśnie wykręciłem wszystkie i wyglądają na dobre problem mam od około 2 miesięcy, są też dni, że działa bez zarzutów a np: wjadę w dziurę jakąś to też się zapala. Żarówki na pewno są normalne z odpowiednią mocą bez żadnych ,,wymysłów'' :)

I też mam drugi problem zaczęła mi skrzypieć klapa bagażnika z prawej strony jest możliwość zrobienia tego ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podmień żarówki stopu z kierunkiem, są takie same, i zobacz co się dzieje.

Może masz problem ze słabą masą w lampie?

Co do klapy, jak ją otworzysz to powinieneś zobaczyć takie gumowe odboje, można je wkręcać i wykręcać, regulujesz nimi podparcie klapy.

Może wykręć je lekko, tak żeby troszkę mocniej klapa się na nich opierała, powinno pomóc :)

Opublikowano
Tylko z tym kierunkiem to jest tak,że jak włączę kierunek w lewo to i tak pokazuje, że z prawej strony jest jakieś światło spalone.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A sprawdzałeś komputerem jaki błąd wywala dokładnie?

W sensie którego światła?

Bo prawa kontrolka to odpowiada nawet za spalenie 3-go stopu.

Opublikowano
No właśnie nie byłem na kompie, a trzeci stop gdzie się będzie znajdował :P sumie na szybie ale chyba nie mam idę zobaczyć
Opublikowano
A jednak mam :P jutro to sprawdzę na spokojnie bo wszystkie sprawdzałem nawet na przeglądzie byłem i koleś też nie wiedział możliwe, że chodzi tylko o ten stop.
Opublikowano
No i tak włączyłem zapłon w aucie i wyskoczył znowu błąd więc zawołałem Ojca lecz za nim przyszedł :P to błąd znikł, ale cały czas naciskałem i puszczałem hamulec to chyba będzie przyczyna te 3 światło teraz świeci normalnie,ale też nie pokazuje błędu będę musiał się przyczaić i z kimś być jak znowu wyskoczy :P
Opublikowano
Temat do zamknięcia jednak wina 3 światła stopu :) dziękuje za pomoc pozdrawiam :)