Skocz do zawartości

bmw e46 m54 wymiana odmy - ile czasu dla mechanika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy ,

Mam pytanko - ile mniej więcej czasu zajmie wymiana kompletnej odmy z rurkami dla normalnego mechanika dla e46 320i m54 ?

Bo oddaje auto w serwisie w Hiszpanii i nie chce by mnie przekręcili z kosztami.

Dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wymieniałem sam i zajęło mi to jakieś 2 godzinki, ale pewnie da się dużo krócej.

Jak wymieniłeś w 3.0i odmę w dwie godziny to szacun. Nawet drugi raz jak już wiem co i jak rozkręcić i jak sobie ułatwić to i owo myślę, że 2 godziny to przynajmniej o połowę za mało. /uwzględniam dodatkowo mycie przepustnicy i takie tam czynności dodatkowe które warto zrobić mając już tyle rozebrane/

Opublikowano

Witam

Mój mechanik mówił ze 3h sie z tym p...ł i nigdy wiecej :)

Mam nadzieje ze troche na nowej pojezdze.

Opublikowano
moj mechanik to samo jak mu oddalem bawil sie z tym kilka godzin ... zajety jeden kanal pierwszy raz za robocizne odemnie kase wzial :D . zeszlo mu sie chyba z 4 czy 5 godzin robil to 1 raz bo bmw sie nie zajmuje na codzien. Powiedzial ze teraz to moze cos kolo 4 bo juz wie co i jak ... ale milego slowa na to nie powiedzial a to doswiadczony mechanik pasjonat :)
BUNIA :)
Opublikowano
kolego powiem ci że śmiało samemu można jeśli ma się zaplecze kluczowe najlepiej garaż topowiem ci że ja sam to obiłem pierwszy raz i zajeło mi to około 5 godzin z motażem gdzie właśnie czyściłem przepustnice oraz podginałem delikatnie sprenżyke od niej bo niedomykała się całkowicie roboty troche było dodam ci że te wężyki są takie kruche że pękają umnie w 328 były od nowości jeszcze tak jak odma pozdrawiam a i pytałem u nas ile mechanik by za to wzioł to powiedział że 400zł bo około 4 g roboty