Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam BMW E39 523i automat + instalacja LPG i mianowicie mój problem polega na... samochód pali jak smok powyżej 25l/100km. zachowuje się tak jak by nie chodził jeden cylinder, ma mało mocy i szarpie z rana jak samochód jest zimny to pali bez problemu jak już się rozgrzeje to muszę go długo kręcić. w samochodzie wymieniłem świece i nic to nie dało dalej to samo. kupiłem cewkę i sprawdzałem po kolei i wychodzi na to że są dobre. oddałem BMW do magika i na kompie wykazało błąd sonda lambda, ale to pewnie przez gaz sprawdzał cewki i powiedział że są dobre dodam jeszcze że przy spokojnym ruszaniu wskazówka która pokazuje spalanie skacze powyżej powyżej 30l/100km. wie ktoś co może być grane?? bo nie można tym normalnie się poruszać.
Opublikowano
Pali czego 25l na 100 gazu :lol: czy paliwa ? Jesli ciezko odpala to napewno czujnik polozenia walu lub walka ,moze tez byc do wymiany sonda , ale moze tez byc ona wrabiana przez zla prace silnika dlatego pokazuje blad .Co to za komp ze tego bledu nie widzi,chyba do pomiaru spalin :lol:

"Bokiem Mijam Wszystkich " :D Bawarski Motor Warczy i Bardzo Mocno Wymiata

Moja bestia ;) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=196786

Opublikowano
25l gazu przy bardzo spokojnej jeździe. a co to za komputer to nie wiem. wiem tylko tyle że mnie skasował na 120 i nic się nie dowiedziałem. na początku te objawy były sporadycznie ale z czasem zaczęły się nasilać i teraz jest tak ciągle
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
zaradziłeś cos? bo mam ten sam problem, swiece nowe, czujnik polożenia wału wymieniałem 4 mies temu na denso, na benzynie i na gazie szarpie jak jest ciepły ok 70 stopni jak juz osiagnie, na zimno to normalnie.
Opublikowano
Miałem podobny problem, za radą magika z klubu postawiłem na przepływkę (nie mam gazu) której za bardzo nie widział komp jako felerną a okazała się jednak uszkodzona. Co do palenia na zimnym ok a na ciepłym gorzej to czujniki połozenia wałka i wału których kompy też nie za bardzo chcą widzieć jako błędy bo chodzą tylko żle a dla kompa ten czujnik jak chodzi to często nie pokazuje uszkodzonego. Jak masz możliwość podmień przepływkę mój co prawda aż tyle nie palił ale też nie nalezał do oszczędnych. Objawów uszkodzenia też przepływka nie dawała czyli falowanie obrotów i takie tam więc czasami nie ma co się sugerować, że takich objawów nie ma. I pamiętaj BEZ ZAMIENNIKÓW!!!! Idzie dostać na allegro w rozsądnej cenie z angoli, ja mam SIEMENSA czyli niestety droższe od BOSH a wyrwałem za 140zł :).