Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko dotyczące płynu w chłodnicy. Autko mi słabo grzeje i postanowiłem sprawdzić czy to wina niedoboru płynu w chłodnicy.

Czy ilość płynu powinno się sprawdzać na zimnym czy ciepłym silniku i ile powinno go być na tej podziałce w komorze wlewu?

z góry wielkie dzięki za odpowiedż.

Opublikowano

ja mam w swojej 318is taką podziałke "kalt" wiec jak na zimnym na niej jest płyn to wiem ze jest dobry stan

ale tez mozesz sobie odpowietrzyc układ nalej na maksa az sie bedzie wylewac a pozniej scisnij waz i uleci tyle ile chcesz

a co do płynu to mi sie wydaje ze nie ma podzialu na zly dobry jak ci nie zamarza to cbyba jest dobry zresztą nie wiem

Opublikowano
a jak ta nagrzewnicę mam odpowietrzyć?
Włączyć ciepły nawiew w samochodzie, a później ewentualnie odpowietrzyć chłodnicę.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

jak masz auto sprzed VIII 93 to powinno być 6 dm3 jak po to 6,5 dm3 jak spojrzysz od boku na chłodnice na zbiorniczek (od strony wlotu powietrza do filtra) to na mniejwięcej jego środku jest taka grubsza i dłuższa kreska na tym zbiorniczku i jeżeli masz układ odpowietrzony i odpowiednią ilość płynu to na zimnym silniku poziom płynu powinien być na tej kresce. jak nie to szukaj przyczyny

ps różnice 1cm w góre czy w dół to raczej można uznać za szczegół