Skocz do zawartości

530D wolny w dolnym zakresie obrotów.. /visco, klima.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy u was też w tych upałach z włączona klima + viskiem jest taki muł zanim sie turbina obudzi?

Generalnie wystartowac z jakiegos skrzyzowania to masakra.. dopiero jak ma 2 tys obrotow to jedzie normalnie w pelnym zakresie pozniej juz tez zapiernicza bez problemu tylko te starty sa takie zmulone..

Opublikowano
Czym wyzsze obroty tym visco szybciej zapiernicza i stad ten dzwiek tylko dlaczego jest taki muł do 2 tysiecy wolniej sie wkreca niz na chlodniejszym silniku i bez klimy.. i ta roznica jest bardzo znacznie odczuwalna
Opublikowano
Visco to porażka. Zabiera latem dużo mocy czyli automatycznie spalanie rośnie, dlatego pewnie w nowszych są już elektryczne wentylatory :)
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano
Przy załączonym visco i klimie silnik ma większe obciążenie więc to normalne. Ja nawet u siebie w V8 odczuwam różnicę, lecz tylko do 1400 obr/min. No, ale za to dźwięk i spojrzenia ludzi bezcenne :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też mam to u siebie, nie da się szybko wskoczyć z podporządkowanej, bo zanim turbo wstanie to ktoś zdąży mi się w dupsko wbić :roll:

Najbardziej odczuwalne w automatach.

Opublikowano

Opisywany problem może być przyczyną przegrzewajacego sie zaworka n75 sterującego pracą turbiny. Prosty test. Polej go woda i zobacz czy "zamul" się zmniejszy

Wysyłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio za pomocą Tapatalk 2

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten zaraz nad turbem, słynny zaworek który się zasyfia i trzeba go czyścić.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moje też są wyczyszczone, nowe wężyki podciśnienia i nic.

Może poprostu tak ma być, sam już nie wiem :mad2: