Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie , biegi w automacie chodzą słabo tzn tak jakby skrzynia szarpie i czasami nie może zdecydować który bieg włączyć , tak skacze na obrotach .

po podłączeniu pod komputer skrzynia nie pokazuje błędów , ale za to jest jakiś błąd na silniku -nieznany (nie można go wykasować) , mechanik mówi ,że prawdopodobnie nie jest to wina skrzyni tylko coś z silnikiem - zaburzona komunikacja silnika ze skrzynią biegów

dodam ,że przebieg autka to 380 tyś , 2007r 163 ps , wersja przed liftem (auto nie było serwisowane w aso i nie wiem co i czy w skrzyni było wcześniej wymieniane )

Czy to możliwe,że to nie skrzynia , a jeśli nie to co to może być ? może spotkał się ktoś z taką sytuacją?

Opublikowano
Kumpel miał to samo w swojej 730d przy podobnym przebiegu. Nawet gdy dojeżdzał do świiateł to gdy skrzynia chciala wrzucic luz to strasznie szarpało i to samo bylo przy gwałtowniejszym ruszaniu. Z tego co wiem po zrobieniu skrzyni wszystko było ok, nie mialo to nic wspolnego z silnikiem.
Opublikowano
z tego opisu wynika ze może być uszkodzony mechatronik a dokładnie gumki które w nim sie znajdują , na forum jakiś czas temu czytałem wątek temu poświęcony jakiś kolega opisywał koszty i jak to naprawić pozdrawiam
Opublikowano

zauważyłem teraz taką dziwną rzecz , jak auto rano jest zimne to skrzynia chodzi całkiem dobrze , a jak się już rozgrzeje to zaczynają się wspomniane objawy , mój mechanik mówi ,że bardzo często wystarczy wymienić olej w skrzyni i filtr , ale mówi,że po tej operacji równie dobrze może się skrzynia całkiem wysypać

co o tym sądzicie , zna ktoś może dobry zakład od automatów bmw w okolicach jel góry ?