Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Na wstępie wybaczcie, jeśli powielam wątek. W necie pełno opisów podobnych problemów, ale nie znalazłem na forum odpowiedniego wątku.

Otóż mam, problem ze zmieniarką, który znacznie się różni od tych najczęściej opisywanych.

Mam Touring z 2000r przed FL. Ta zmieniarka wygląda mi na SONY - ale nigdzie nie jest to napisane na niej.

Problem polega na tym, że nie gra:)

popukałem, potrząsłem, rozkręciłem, laser wyczyściłem i nie pomogło.

Konkretnie wygląda to tak:

Magazynek mieli jak należy, zasysa z niego kolejno płyty. i wygląda jak by odtwarzała. Płyta się obraca, silniczek powoli i płynnie przesuwa wózek z laserem na zewnątrz płyty w tempie odtwarzania. Na oko wszystko wygląda super OK.

Radio widzi płytę/płyty oraz liczbę tracków na nich ale na tym koniec. Nie wiem też jak wygląda odtwarzanie na wyświetlaczu radia, bo kupiłem 3 miesiące temu auto z nie grającą zmieniarką i nigdy nie miałem możliwości tego zaobserwować. Podczas, gdy w zmieniarce wszystko wygląda ok - jak by się normalnie płyta odtwarzała - na wyświetlaczu radia widnieje numer płyty oraz numer utworu i to wszystko. Nie pokazuję się czas czy coś innego. No i oczywiście w głośnikach cisza. Oczywiście Radio gra, kasety również :) także głośniki i te sprawy są OK.

Poprzedni właściciel twierdził, że przestałą grać w zimie po ciężkich mrozach.

Na moje oko to coś z sygnałem audio. Do zmieniarki wchodzą dwa kable ( przynajmniej u mnie tak jest ). Nie za duże kostki, jedna zasilająca i sterująca - druga to podejrzewam sygnał audio. Są tam 4 Kabelki. Przedmuchałem otwory, poruszałem stykami. i nic.

Od strony Radia nie patrzyłem jeszcze. Troszkę się wstrzymuję z pruciem deski na razie. Pewnie nie jest trudno wyciągnąć Radio, ale postanowiłem przed tym zapytać się Was tutaj, bo może ktoś miał dokładnie to samo - i rozwiązanie jest gdzieś w miejscu, w którym już byłem i pominąłem.

Podpowiedzcie, jeśli problem jest Wam znany.

Pozdrawiam

Pozdrawiam Wszystkich Miłośników Marki !
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
wyrzuciłem ją na śmieci i zmieniłem radio:)
Pozdrawiam Wszystkich Miłośników Marki !