Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż jakieś dwa tygodnie temu przy próbie przełączenia radia na zmieniarkę po chwili przełączało się ponownie, później było chwile ok i znów to samo. W ostatnim czasie w ogóle nie dało się przełączyć na zmieniarkę tzn. tak jakby radio w ogóle jej nie widziało ( zmieniarka działa, magazynek wychodzi, a po włożeniu płyt zmienia i identyfikuje je tak jak to zwykle bywało). Postanowiłem wyjąć radio (philips business na kasety) i zobaczyć czy nic się nie wypięło itd, wyjąłem radio, przejrzałem wtyczkę i wydawało się wszystko ok, ale radio dalej nie widziało zmieniarki. Teraz postanowiłem odpiąć wtyczkę od radia i jeszcze raz ją włożyć, ale brak zmian, a na radiu dodatkowo pojawił się napis disabled i .... Co teraz zrobić, żeby przynajmniej radio znów działało...?

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
A jak go wpisać? Nie reaguje na naciśnięcie żadnego przycisku.. Wyczytałem gdzieś, że w tym modelu nie wpisuje się kodu tylko radio po podpięciu komunikuje się z autem poprzez kabel-pin 7 w kostce, czyli tu powinno być ok a nie jest..., ale czy tak jest to nie wiem tylko tak wyczytałem. Wiesz może jak uruchomić radio na tyle aby można było wpisać kod?
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Właśnie w tym cały problem, że sprawdzałem wszystkie kable w tym najbardziej ten 7 i jest ok, a na radiu disabled... Nie spodziewałem się, że będę miał kiedyś taki głupi problem ze swoim poczciwym e46. Wyjmę to jeszcze raz jak będę miał chwilę i popatrzę ale wydaje mi się że wszystko tam styka. Ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł? Tak samo z tą zmieniarką, którą nagle przestała się komunikować z radiem?
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
Aha czyli rozumiem, że wszyscy którzy wyjmowali radio po jego ponownym podpięciu nie mieli podobnych problemów...
BAYERISCHE MOTOREN WERKE