Skocz do zawartości

528i M52B28 "skacze" przy ruszaniu tylko na jedynce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Być może ktoś z Was się spotkał z identycznym problemem. Auto jak w tytule, bez instalacji gazowej, całość na prawdę w stanie idealnym.

Przy ostrzejszym ruszaniu auto tak jakby nie miało paliwa, zanim dojdzie do 4 - 5 tyś obrotów przerwie z 4 razy tak, że mnie prawie z auta wysadza. Są to mega szarpnięcia. Co najlepsze dzieje się to tylko na pierwszym biegu, na żadnym innym, od 2 do 5 auto ciągnie idealnie i równo.

Odpala bez najmniejszych problemów, pracuje bardzo równo i cicho na biegu jałowym. Na kompie zero błędów, ciśnienie paliwa w normie...

Skończyły mi się pomysły, ale stawiam na pompę paliwa, choć wolę żeby ktoś to potwierdził.

Proszę nie pytać czy auto ma nowe świece, cewki itp bo w tym przypadku akurat wszystko jest nowe, auto jeździ ok 3 tyś km tygodniowo więc musi być wszystko idealne.

Przebieg 265 tyś.

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety DSC to auto nie ma, jedynie ASC które wyłączałem już nawet fizycznie odpinając kość.

Uwielbiam takie zagadki, zamawiam pompę paliwa, wymienię i opiszę czy coś to pomogło.

Dzięki za chęci