Skocz do zawartości

wymana odmy oraz zaworek z zaślepionym przewodem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam klubowiczów wziołem się za wymiany odmy w e46 2.8 i widzę że jest centralnie pok kolektorem ssącym między kanałami gardzielami czy jak to się inaczej nazywa powiedzcie mi koledzy jak ją wyjąć od przodu czy jakoś między tymi gardzielami a 2 sprawa jak się dobierałem do tej odmy z przodu kolektora ( od strony pasa przedniego) trzeba było zdemontować taką blaszke zamontowaną na torxach to jest uchwyt pod jakiś niewiem właśnie co to jest zaworek czy coś takiego z kablem oraz wężykiem umnie ten wężyk ma z 3cm i na końcu jest zaślepiony śrubą raczej tak nie powinno być co to jest do czego i co z tym zrobić
Opublikowano
ktoś przed toba stwierdził że nie kupi nowego zaworka bo duzo to kosztuje a wcale nie potrzebne i zaślepił by autko dalej jeździlo normalnie i pewnie tak jest jak chcesz to możesz to odślepić i wydać pare stówek na zaworek i mieć jak należy ale skoro autko nie szwankuje to chyba nie warto co ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymiana odmy była już opisana szczegółowo parę razy, :search: Powiem Ci tylko, że trzeba trochę gratów porozbierać, roboty jest na parę godzin. /+-5-6h jak robisz to pierwszy raz//
Opublikowano
koledzy a ten zaworek za co odpowiada auto ma takie dziwne zachowanie przy ruszaniu trzeba mu pomagać gazem zwłaszcza jak się nagrzeje ten zaworek gdzie powinien mieć doprowadzony ten przewodzik i od czego to jest chciałbym to zrobić żeby było ok bo wyda je mi się ze pewnie jakąś funkcje pełni za odme na weekend się wezmę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeżeli myślisz o tym 'zaworku' http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=BN51&mospid=47620&btnr=13_0798&hg=13&fg=15 to jest na końcu wężyka nr 5 tu http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=BN51&mospid=47620&btnr=16_0371&hg=16&fg=15

U mnie pomiędzy tym zaworkiem, a rurką '5' jest jeszcze przewód pośredni, tu w realoem trochę to inaczej wygląda, myślę że w 328 będzie podobnie jak u mnie, nie pamiętam gdzie idzie drugi koniec od tego zaworka.

Opublikowano
a od czego jest ten zaworek czy elektro zawór wydaje mi się że czymś steruje nie będzie miał nic do mocy?
Opublikowano
a od czego jest ten zaworek czy elektro zawór wydaje mi się że czymś steruje nie będzie miał nic do mocy?

Odpowietrzenie zbiornika paliwa.Ten zaworek sobie cyka

never again N46