Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czego uzywac do mycia środka samochodu?

Mam na mysli fotele,kanapa,plastiki.

Mam E90,i niestety nie mam warunkow do mycia samochodu zewnetrznie,jednak w srodku mozna sie bawic w kazdych warunkach :)

Prosil bym o jakies linki do produktow,akcesorii niezbednych jak gąbki?szczotki? wskazowki jak to robic.

W środku nie mam skóry.

Opublikowano

http://www.detailingclub.pl/index.php

I będziesz wiedział czego chcesz :)

Ja osobiście do wnętrza używam...jak brudnawe to APC (All Purpose Cleaner) w delikatnym rozcieńczeniu. Nielsena Finesse - fajne wykończenie, przyjemny cytrusowy zapach, w miarę tani i wydajny. Czasami Smartdressing - rzadziej bo konsystencja mi średnio podchodzi ale wygląd również super, zapach kokos/ananas. Czasami Poorboys Natural Look, 303 Aero Protectant.

Polecam wszystkie a wybór należy do Ciebie. Żeby uprzedzić pytania gdzie to kupić tutaj masz listę sklepów internetowych:

http://www.detailingclub.pl/viewforum.php?f=23

krzeszlu masz niedaleko siebie bo widzę że z Wawy jesteś sklep MX Nowicki. Bardzo lubięu nich kupować. Doradzą, pomogą i na miejscu sobie "pomacasz" produkty :)

Opublikowano

Nie wiedzialem ze kurcze jest tyle sklepow z kosmetykami i tak szeroki wybor produktow...tyle for. :(

A moze ktos polecic jakis konkretny sklep w ktorym robi zakupy i jest zadowolony z tego sklepu?

Glownie mi zalezy na wnetrzu poniewaz nie mam warunkow do zewnetrznej pielegnacji samochodu.

Mam jednak ramki chromowane na okolo okien ktore juz zaczynaja sniedziec i rowniez nie wiem jak sie tego pozbyc.

Opublikowano

Widzę że jesteś z Krakowa niedaleko masz super sklep i ludzi którzy znają się na tym co robią.

http://www.detailer.pl/sklep/76-plastiki

303, Poorboys Natural look i surf City. Które nie weźmiesz...będzie pan zadowolony :wink:

Ja kupuję zazwyczaj w MX Nowicki, Mr Cleaner, PolishAngel, Excede a jak czegoś nie ma co chcę to szukam po innych sklepach :)

Co do listew to poczytaj:

http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/pasta-do-aluminium-victoria-aluminium-polish-no-88-w-praktyce/

Autosol też pewnie da sobie radę i jest trochę tańszy. Jest sporo środków do alu Mothers, Victoria, nawet K2 którego ostatnio z ciekawości kupiłem i dał radę na końcówce tłumika :cool2:

Opublikowano

Tyle że Zymol kosztuje z przesyłką ok. 100 zł co dla mnie jest nie do przyjęcia płacić tylko za markę. Znam kosmetyki które będą również wyglądać super a kosztują połowę tej ceny :wink:

Poorboys Natural Look wcale nie gorszy

Tutaj zgadzam się w 100%.

Opublikowano
Mam obydwa, do tego jeszcze 303 Aerospace i Chemical Guys Natural Shine Matt Dressing i bez dwóch zdań Zymol wygrywa zarówno jeśli chodzi o wygląd, łatwość aplikacji i wydajność. Produkty Zymola są warte swojej ceny. Pomijam inne produkty jak woski bo tylko Swissvax może dorównać Zymolowi i do tego jest droższy. Oczywiście jest kilka produktów, które można zastąpić tańszymi i wcale nie gorszymi, jak np. Zymol Wheel Cleaner. Na wspomnianym wcześniej forum jest temat odnośnie najlepszego produktu do deski BMW, proponuję się zapoznać z doświadczeniami innych użytkowników.
Opublikowano

Tyle że na forum o którym piszesz Zymol i Swissvax są promowanymi produktami i nie będę teraz tłumaczył dlaczego. Tyle z mojej strony.

Nie mówię że są to złe, wręcz są to bardzo dobre produkty, ale ceny mają z kosmosu :mad2: :wink:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ja dziś nakładałem Poorboy's Natural look i powiem szczerze że na plastikach w E60 w tym przedziale cenowym efekt wizualny jest super :D a dodatkowo ma całkiem fajny zapach :wink:
  • 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Tyle że Zymol kosztuje z przesyłką ok. 100 zł co dla mnie jest nie do przyjęcia płacić tylko za markę. Znam kosmetyki które będą również wyglądać super a kosztują połowę tej ceny :wink:

Poorboys Natural Look wcale nie gorszy

Tutaj zgadzam się w 100%.

To zależy czego się oczekuje i co dla kogo jest super. I co kto uważa za połysk, satynę, mat...

Dla mnie Natural Look w E46 i E36 jest nie do przyjęcia - świeci się jak smalec (w słońcu, w cieniu nie rzuca się tak w oczy).

Szukam dressingu, powłoki, która przyciemni mi plastik, ale nie podbije blasku.

Smarowałem już wieloma, więc mogę powiedzieć co zauważyłem u siebie:

PB Natural Look - dla mnie kompletna pomyłka na plastiku E46 - błysk, błysk, błysk. Kupiłem i sprzedałem.

4nano Ex & Interior Care - w E36 świeci się bardziej niż w E46, ale dla mnie to jeszcze nie to. Duży plus za brak zapachu. To jest powłoka, więc siedzi na desce strasznie długo! (trzeba się naszorować, żeby zdjąć)

Megs Natural Shine Protectant - przyciemnił, ale również podbił błysk, a tego chcę uniknąć

Auto Finesse Spritz - nie pamiętam już dokładnie, ale chyba dał efekt zbliżony do Megsa

Smartwax Smartdressing - pięknie przyciemnił, ale się świecił dość mocno niestety...

Nielsen Finesse - przyciemnił, ale również podbił błysk, plus, że jest jednocześnie preparatem do czyszczenia

1z Einszett Cockpit Premium matowy - efekt matowy, ale brak przyciemnienia, zapach mi nie podszedł

Eco Touch Dashboard Protect - efekt matowy, ale brak przyciemnienia, plus za "zdrowy" skład

Sonus Cockpit Detailer - efekt matowy, ale brak przyciemnienia

Meguiar's Quik Interior Detailer - efekt matowy, ale brak przyciemnienia

Teraz testuję Perl w rozcieńczeniu 1:5 - nie jest źle!

Ale wpadł mi teraz jeszcze Svisswax Protecton (wersja z kolekcji dla mercedesa) i... nie chcę zapeszać, ale to jest chyba to, czego szukałem! ;)

Chętnie sprawdziłbym jeszcze powłokę Gtechniq C6 matt dash...

Oczywiście wszystko jest w oparciu o plastiki w E46. W innych modelach\autach może (i jest!) być inaczej.

No i oczywiście jest to subiektywne, bo Natural Looka kupiłem w ciemno po opiniach użytkowników ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png