Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

dzisiaj, po 4 dniowej przerwie w jezdzie, wsiadam do samochodu, odpalam, po pewnym czasie wlaczam radio i co... ukazuje mi sie komunikat CODE (radio BMW Bavaria na CD).

skad wziac ten kod, czy poprostu odpiac na pewien czas akumulator (chociaz cos tak czuje ze to nic nie da)???

Opublikowano
Są programy które liczą kody. Poszukaj np. w emule. Podajesz numer seryjny a on podaje kod. Odłączenie aku nic nie da. Wręcz przeciwnie. CODE pojawia się po odłączeniu zasilania lub przy jego dużym spadku.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Mam podobny problem tylko,że znam mój czterocyfrowy kod.

Nie potrafię natomiast wbić go po ukazaniu się komunikatu :

CODE _ _ _ _ ,problem w tym,że naciskam 6 i nic,naciskam 2 (druga cyfra) i _0_ _.

Instrukcję gdzieś wcięło ,jestem bezradny-proszę o pomoc.

Dzięki i pozdrawiam.

GG-5074858

Opublikowano

O ile dobrze pamietam to code wpisujesz tak:

klawisze 1,2,3,4 wpisuja kod na odpowiednich pozycjach, wiec jezeli twoj kod to np. 4787 to zeby go wpisac to naciskasz 4x1, 7x2, 8x3 i 7x4 i potwierdzasz klawiszem do szukanie stacji '>'

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

u mnie wystukuje się kod bez problemu

PO odłączeniu aku na wyświetlaczu pojawia się komunikat:

CODE

_ _ _ _

Naciskam odpowiednie przyciski kodu i zostaje on przyjęty, a radio po kilku sekundach zaczyna grać :)

może nie działa któryś przycisk ??

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża