Skocz do zawartości

E46 320d M47 Przewody paliwowe. Potrzebna szybka pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was.

Panowie sytuacja nagli. Jadąc dziś do pracy poczulem zapach ON w środku, na początku myślałem, że to może jakiś specyfik do czyszczenia mi się rozlał w bagażniku bo mam podobny więc jechałem dalej ale tylbia szyba wydawala mi się coraz barfziej brudna i to mnie troche zadziwiło. Akurat natrafiłem na światła i mówie zjade na bok zobacze o co kaman i tu podczas ruszania poczułem szarpnięcie. Gdy się zatrzymałem to za sobą wszedzie ślady ON i z pod silnika ciurkiem leci paliwo. Szybko wyłączyłem silnik i razem z kumplem na holu odstawiliśmy do warsztatu. W warsztacie mówią, że na bank przewody paliwowe te co idą od filtra paliwa do pompy. Słuchajcie a teraz najważniejsze pytanie jakie wężyki najlepiej kupić, jaka średnica ile metrów i jak je wymienić żeby nie zapowietrzyć układu paliwowego. Czekam na szybkie odpowiedzi.

Opublikowano
Ciekawe ile cie skasuja...pamietaj ze niema tam za duzo roboty...,mialem ten sam przypadek, u mnie jeszcze na dodatek leciala para z nawiewow, i strasznie sie kopcilo pod maska...,przewody najlepiej wyciagnij stare i kup takie jak miales, ja kupilem na oko, wezsze mi dali, ale jakos chodzi;p :)jezeli dobrze pamietam to kupilem chyba ok 1,5 m i mi jeszcze sporo zostalo, odpowietrzania nie robilem, po prostu po zalozeniu nowych dluzej pokrecil za 1 razem zeby odpalic:) Powodzenia:)
Opublikowano
W takim razie one nie idą od filtra paliwa do pompy ... One łączą wtryskiwacze oraz racaja na powrót pompy .... Ja mam średnicę 3,2 możesz założyć 3 ...byle nie były luźne bo paliwo będzie sie saczyc ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/