Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem zakupić kamerke cofania na allegro taką która wejdzie w miejsce oswietlenia tab. rej.

Pytanie jest takie, jak podpiąć ją do monitora zeby wyswietlała obraz? Mam stary monitor czyli ten węższy, czy posiada on jakieś wolne wejscie A/V do którego można wpiąć sygnał?

Emętualnie może jakaś inna opcja na kamerke cofania ale pod warunkiem ze nie bedzie dodatkowego monitora tylko na oryginalnym ?

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Capaz.. BMW E60 mam od dwoch miesiecy. Jestem kompletnym laikiem w tej marce. Do tej pory jezdzilem zupelnie czyms innym.

Moglbym Cie prosic o podanie przykladowego acm i modulu multimedialnego?

Z gory dziekuje.

F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017
Opublikowano
Hmm to chyba najszybciej zmienisz ten stan, dokupując DENSION 500 cena ok 1500-2000 PLN dodatkowo bedzie usb i inne szmery bajery multimedialne czego w BMW brakuje.. sam o tym myślę ale to Capaz jest specem :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tzn. Chcesz zobaczyć działanie czy jakiś Retrofit kit??

Chodzi mi o opis, jak wpiac sie kamera w seryjne radio... Co powinienem dokupic (z konkretnym przykladem).. W ktore miejsce instalacji to wpiac.. etc..

Widzisz, jak wyzej pisalem, BMW mam od niedawna i niewiele o nim wiem.

Z gory dziekuje.

Dziekuje :)

Opublikowano

Hej,

Czy w aucie bez kamery cofania są już kabelki do podłączenia kamerki ? Mam na myśli chinche przy klapie lub w bagażniku.

Tak, aby nie wyciągać radia professional.

Pozdrawiam

--

gv

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Capaz Bedzie to dzialac w BMW 530i z 2004? (navi z mniejszym wyswietlaczem, jeden czytnik plyt)

Z gory dzieki za odpowiedz.

Moglbys zapodac jakis filmik z dzialania w Twoim BMW? Ten na youtube juz widzialem :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, ja mialem w swojej starej e61 densiona oczywiscie z avr i kamerka cofania.

nie jest to tanie ale przynajmiej chodzi elegancko:)

Teraz mam e91 z cic mid (business) i szukam nowego rozwiazania.

moze ktos ma pomysl?

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Witam!

podpinam się pod temat z propozycja i zapytaniem do fachowców.

http://www.ebay.pl/itm/BMW-E90-E60-E9X-E6X-Reverse-Image-Emulator-Rear-View-Camera-Activator-/281268778694?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item417cecf6c6

kupiłem podobny emulator w chinach i w końcu się zmobilizowalem go zamontować , po podpięciu nie ma żadnej reakcji .Sprzedawca nie wie do końca czy to jest tip-top czy trzeba kodować .Szukam miesiąc po różnych forach i nic .Doposażenie FA w kamerę e60 normalnym sposobem się nie da bo w ori nie ma kamer cofania chyba jakimś trikiem podmiany plików ?

Edytowane przez malysz1976
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Temat: Kamera cofania w E60, jak doposażyć?

Spróbuj ręcznie zakodowac nawi :)

Witam Capaz

niezbyt rozumiem twoją odpowiedz ,może znasz trik jak dodac $3AG (kamera) do e60 np. z plików e70 ,albo inaczej oszukac system-słyszałem coś takiego,ale nie znam szczegołów . Mam dokładanego CIC navi tam nie ma co zmieniać w sprawie kamery , myśle żeby ja dodac do wyposażenia ale jak ? rozkładam ręce

Pozdrawiam Andrzej

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam forumowiczów. Podpinam się pod temat, bo kupiłam właśnie BMW 525d 2005r. i chcę je doposażyć w czujniki lub kamerę parkowania przód i tył i mam pytanie, czy lepiej kupić cały moduł PDC, czy można zaoszczędzić montując zamienniki jakieś? I może ktoś się orientuje jaki jest koszt takiej operacji? Chciałabym także wgrać nawigację i też pytanie: czy jeśli mam "płetwę" na dachu, to mam moduł gps, czy nie koniecznie? I co muszę dokupić, żeby wgrać nawigację? Z góry dziękuję za pomoc
Opublikowano

Poczytaj dokładnie na tamtej stronie co to za dodatek. Umieszczany pomiędzy ekranem, a nawigacją oryginalną. Obsługa kamery cofania obraz + sygnal po CANie, obsługa wejść wideo + wyjścia wideo na ekrany tylne, rgb i inne. Funkcja PIP -ekran w ekranie, TV itp.

Powoli odkładam na to cacko i będę zamawiać, zdam relacje po montażu.

Opublikowano

To ja też się dopiszę do tematu: chciałbym doposażyć w kamerę cofania swoje E60

vin: WBAPX91000CU62647

Jest navi profesional, szeroki LCD, są czujniki parkowania przód i tył.

Brakuje kamery cofania (oraz przedniej nightwision).

Chciałbym (najpierw) rozeznać się - co i jak, i za ile, by dołożyć fabryczną kamerę cofania. Przyznam, że chciałbym również night-vision dorwać, a przynajmniej uzbroić auto w tą funkcję - niekoniecznie z oryginalną kamerą flir-IR - tylko ze zwykłą kamerą z przodu przy zderzaku, bo dużo wygodniej się tak parkuje (z przednią kamerą "jak cofania")

Chińskie interfejsy i inne systemy pośrednie rozważę w ostateczności ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam.

Zapomnialem o temacie na smierc, a wiec:

Zalozylem te h... do auta wraz z tunerem tv av usb sd

Po tygodniu wywalilem to z auta, idrive potrafi szalec, migajacy obraz pdc, nawigacja przeklamywala o jakies 20 metrow, jedym slowem pieniadze wyzucone w bloto.

Aktualnie mysle nad cic...

Hej

Ja mam CIC i szukam chińskiego interfejsu video do tego.

Które miałeś, że tak narzekasz? Bo widzę że są dostępne conajmniej dwa wykonania:

http://g01.s.alicdn.com/kf/HT1WYDFFHpaXXagOFbX8/121824507/HT1WYDFFHpaXXagOFbX8.jpg

charakterystyczne: cztery otwory po bokach, prostokątna obudowa

oraz:

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1272910261_1/Car-Video-Interface-For-2009-UP-BMW-1-3-5-6-X5-X6-7-Series-CIC.jpg

charakterystyczne - bardziej kwadratowy.

I na tego ostatniego - słyszałem wiele złego, ale nie mam żadnych informacji o tej pierwszej wersji, dlatemu pytam...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Czesć przeglądałem dokumentacje od e70 i wynika z niej ze kamerę można bezpośrednio wpiąć pod ccc przekodowałem moduł ccc i dodałem $3aga do opcji wyposażenia w ccc mam do wyboru pdc i kamerę jak podłącze jakąś to zobaczę czy działa. W kostkę x13814 w ccc wpiąc pod pin 4 sygnał in pod 2 masa gnd .Jak podłączę to powiem czy działa
Opublikowano
Czesć przeglądałem dokumentacje od e70 i wynika z niej ze kamerę można bezpośrednio wpiąć pod ccc przekodowałem moduł ccc i dodałem $3aga do opcji wyposażenia w ccc mam do wyboru pdc i kamerę jak podłącze jakąś to zobaczę czy działa. W kostkę x13814 w ccc wpiąc pod pin 4 sygnał in pod 2 masa gnd .Jak podłączę to powiem czy działa

Mogbys opisac jak przekodowales modul CCC i dodales $3aga?

A da sie to tak podpiac przy navi businness?