Skocz do zawartości

e46 - dywaniki welurowe. Jak dobrać kolor?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. Kupował ktoś z Was dywaniki pod kolor tapicerki? właściwie to potrzebuje szarych, ale nie chce wtopić kasy jeśli kolor będzie całkiem inny niż wnętrze auta bo będę musiał szukać dalej aż trafie na przynajmniej podobny kolor. Tapicerkę mam szarą i takie same potrzebuje dywaniki. możecie polecić jakiegoś sprzedawcę albo pomóc w jakiś inny sposób? Może ktoś już trafił na prawie taki sam odcień? 320d sedan rok 98. z góry wielkie dzięki.
Opublikowano

chyba jaja robisz kolego z tym amelinium :nienie:

do autora. Moze znajdziesz na allegro jakiegos sprzedajacego co ma blisko i mozesz osobiście podjechać i porównać kolor. Idealnie nie dobierzesz raczej ale jakbyś dobrał ciemniejsze to według mnie by pasowało.

szukam
Opublikowano
masz całkowitą rację z tym, że gdyby były ciemniejsze to byłoby super tylko z tego co patrze na allegro to wszystkie są raczej jaśniejsze od tapicerki a wtedy efekt byłby chyba nieciekawy
Opublikowano

Krzychu! To je amelinium!!!

Dywaniki alu to wieś kielecka.

Zdjęciami na allegro to się nie sugeruj. Na pewno nie trafisz w odcień czy jasność. Raz - robione pewnie "małpką", dwa - kewstia obróbki zdjęcia (jeśli była), trzy - kalibracja Twojego monitora. Jak sobie rozjaśnisz monitor, to dywaniki wcale nie przyjdą jaśniejsze :)

Jeśli już musisz mieć konkretnie dobrane pod tapicerkę, to będziesz musiał gdzieś te dywaniki "pomacać".

Również szukam czegoś na przód, ale tak zaostrzonych kryteriów nie mam.

Pozdrawiam, powodzenia.

Opublikowano
masz całkowitą rację z tym, że gdyby były ciemniejsze to byłoby super tylko z tego co patrze na allegro to wszystkie są raczej jaśniejsze od tapicerki a wtedy efekt byłby chyba nieciekawy

Kupujesz w Aso i masz idealny kolor.

p.s. Aluminiowe dywaniki najlepiej sprawdzą się w traktorze. :mrgreen:

Opublikowano

witaj

ja kupilem 2 komplety, gumowe na zime i welur na lato. Wszystko idealnie mi pasowalo i nie moge zlego slowa powiedziec na tego sprzedawce.

http://allegro.pl/sklep/5953364_max-dywanik-dywaniki-i-chlapacze

welurowe sa bardzo mocne a poza tym masz duze mozliwosci ich konfiguracji kolorami grubosci itd. moge go smialo polecic gdyz tez polecilem go swoim znajomym i rowniez sa z niego zadowoleni

BUNIA :)
Opublikowano

Kupujesz w Aso i masz idealny kolor.

p.s. Aluminiowe dywaniki najlepiej sprawdzą się w traktorze. :mrgreen:

a wiesz jaka cena w ASO :norty:

Opublikowano
a ja mam i welurowe i gumowe :) ale i tak przez cały rok korzystam tylko z gumowych a pod spodem są welurowe :cool2: jakoś nie mam sumienia brudnymi buciorami szurać po welurze :roll: