Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie macie opony na felgach 18-tkach ??

BMW podaje żeby to były 235/50/18 ale zastanawiam sie nad 235/55/ ale czy wtedy xdrive nie bedzie wariował trochę??

Czy ktoś ma taki rozmiar u siebie???

Prosze o opinie

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

X-Drive nie ma tu nic do gadania.

A zimówki też w tym rozmiarze trzeba montować?

Oczywiście że nie.

Wiadomo że trzeba dobierać rozmiar rozsądnie ale 5-10mm w jedna lub druga stronę nic nie szkodzi :)

Po każdej zmianie opon lub wyważaniu kół trzeba tylko "wyzerować" czujnik ciśnienia w oponach.

:P

BMW = Radość z jazdy
Opublikowano
ja mam F1 235/50/18 i są głośne do 120km/h na mokrym super ale na suchym głośność ich jest taka jak byś miał łożysko w kole wywalone.Więcej bym nie kupił goodyeara F1 :(

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017

Opublikowano

Ja mam Matador 4x4 w rozmiarze 235/50/18 i jestem bardzo zadowolony z tych opon.

Nie są głośne, świetnie trzymają i cenowo bardzo atrakcyjne :)

Polecam

BMW = Radość z jazdy
Opublikowano

Ja swoją kupiłem z oponami 235/55 R18 (poprzedni właściciel chciał poprawić komfort jazdy) xdrive żadnych błędów nie wykazywał.

Po jednym sezonie założyłem zalecane 235/50 R18. Jeżeli chodzi o komfort to faktycznie opona 55 więcej brała na siebie i mniej przenosiła na samochód (było trochę lepiej pod względem komfortu jazdy) ale jeżeli chodzi o prowadzenie to moim zdaniem zdecydowanie lepiej spisuje się 50.

Opublikowano (edytowane)

Ja tez wziałem teraz zalecane 50-tki i zobaczymy.

U mnie Matadory nie zdały egazaminu ( na drugim aucie ) a że trochę akurat gotówki jest to wziałem z klasy premium te Pirelli Verde

Nikt z moich znajomych akurat tego modelu nie ma ale patrząc na opinie powinny byc ok

Jak założe i zrobię troche km napisze jka się sprawują :D :D

Edytowane przez sfinks311
Opublikowano

CZEŚĆ WAM

Ja mam u siebie

TYŁ 255 x 45 x 18

PRZÓD 235 x 50 x 18

Tak miałem od początku i tego sie trzymam

Pozatym mam szersze felgi z tyłu i chyba tez dlatego rozmiar szerszy

Komfort ? - Lepiej na 17

Pozdrawiam

Opublikowano

Pewnie ze na 17-tkach lepiej ale na 18-tkach ładniej wygląda :D :D :D

Trzeba będzie jakoś to przeżyć :cry2:

edit: po załozeniu 18-tek 235/50 Pirelli Scorpion Verde stwierdzam ,iz auto prowadzi się bardzo dobrze i sporo lepiej niż na 235/55/17

Poza tym bardzo dobrze trzymają się mokrej drogi i hamowanie zdecydowanie lepsze niż miałem na Michelinach.I co najważniejsze to są ciche

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam

ja przerobiłem temat i kierunkowych nie warto zakładać , tylko a-symetrycze.

zawsze będzie wycie na kierunkowych.

jak miałem oryginalnie Dunlopki SP 01 to było lala... a jak zacząłem kombinować to wyje jak cholera na Falkenach... opona super trzyma , ale głośna.

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja mam u siebie 245/45/18 lato

I jak dla mnie to tragedia .Wozi i wyrywa kierownice (Trójmiasto) Zastanawiam sie nad zakupem 225/50/18 .Zimowki miałem 215/50/17 i to była bajka.teraz na tych letnich brak komfortu i przyjemności z jazdy :(

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...