Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam chciałbym zapytać o błotniki E46 LIFT nowe ( zamienniki) cena ok150pln,z allegro czy ktoś z was je wstawiał i czy je poleca bo mam dylemat czy wstawiac z anglika w kolorze czy zamienniki z allegro bo moje juz puchną , co byscie mi doradzili ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz w swój kolor i się zastanawiasz? :shock: bierz z angola i problem z głowy. Osobiście nie pchałbym się w zamienniki blacharskie. Jest tyle oryginałów, że to nie ma sensu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja kiedyś się zabawiłem w zamiennik i to dziadostwo w ogóle nie da rady spasować z nadwoziem... Kupuj używany oryginał i może nawet trafisz na swój kolor.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisał, że znalazł z anglika w kolorze, więc tylko kupować.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gniją Ci błotniki? z 2002 roku?

Niestety błotniki w E46 mają taki feler, że jakimś sposobem zbiera się w nich woda i syf z drogi w rantach od wewnątrz. Zaczynają wychodzić babole na rencie nadkola, po allegro widać nawet po oferowanych błotnikach, że od środka już są rude.

Opublikowano
Przyznam się, że z mojego punktu widzenia to temat trochę do dyskusji oryginalny nie malowany Angolek :wink: Vs. dopieszczane oryginalne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
niestety ja też to mam, dlatego wolałbym zrobić zaprawki, albo pełny lakier niż wstawiać używki w lepszym stanie.

Ruda wyłazi od środka, zaprawki to jak pudrowanie pryszcza. Lepiej wymienić na dobrą używke.

Opublikowano
Ruda prędzej czy później wyjdzie, prawdopodobnie przyczyną jest tarcie nadkoli plastykowych w okolicach rantu do tego woda syf i sól i gotowe warunki dla rdzy, ja u siebie zdemontowałem nadkola i ranty dodatkowo zabezpieczyłem gumą przedtem po wydarciu rdzy do zera a było już tam tego sporo, jeśli chodzi o te zamienniki to lepiej kup z angola.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

cholera wie co z tą rdzą... Ja u siebie mam zawinięte ranty rurką żeby opona nie ocierała i nie widziałem tam rdzy. Na zewnątrz troszeczke farby odpadło przez to zawijanie rantów. Moja beem jest z 98 roku i ja tam rdzy nie znajduje... (włoszka)

odnośnie tematu to również bez większego namysłu brałbym używki i jeśli są w kolorze to bankowo. Kupisz zamienniki i najpierw pojedziesz z nimi do blacharza żeby Ci je spasował a co sie ch*** posypie, bo nic nie pasuje to Cie głowa rozboli...

Opublikowano
ja tez mam włoskie auto i rdzy również nie widze w nadkolach jeszcze :8) według mnie lepiej zrobic do porządku ori błotniki niz kupić używki i potem je znowu bedzie trzeba poprawiać. Dobry lakiernik tak zabezpieczy że zadna rdza sie nie pojawi :)
szukam
Opublikowano
słyszałem opinie, że po lifcie jest więcej "zgnitych" niż starszych modeli...

I to może być prawda, przecież auta teraz robią po to by tylko wymieniać części :D

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D