Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

318D 2008r. Witam wszystkich serdecznie. Mam taki dziwny problem. Dzisiaj zauwazylem ze podczas zmiany biegow slychac takie pukniecie ale nie gdzies w silniku tylko w okolicy drazka lub tez podlokietnika. Pukniecie to tez wystepuje na zgaszonym silniku i najczesciej z piatki na luz i czasami na jedynce. Co to moze byc i czy to cos powaznego ?

Pozdrawiam

318D E91 N47 Touring 2008r.
Opublikowano
mam dokładnie tak samo, pukniecia po wcisnieciu sprzegła - jezdze z tym rok i to chyba normalne, bo zadnych innych objawow nie zauwazylem.
http://img38.imageshack.us/img38/8832/hu9c.jpg
Opublikowano
Nie wiem jak w manualu ale w automacie puka po wciśnięciu hamulca blokada od zmiany biegów - ale bardzo delikatnie , prawie nie czuć. Wiadomo bez wciśniętego hamulca nie wrzucisz biegów i nie odpalisz automatu . Chyba,że zakodujesz ale to inna bajka.
Opublikowano
Ale u mnie puka przy zmianie biegow, przy wcisnietym caly czas sprzegle na postoju. Nie podczas puszczania ale jeszcze musze sie temu bardziej przyjrzec.
318D E91 N47 Touring 2008r.