Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jak w temacie. otoz tak;jechalem sobie ostatnio i facet stal na ulicy i pokazal mi ze nie mam swiatel,patrze swiatla wlaczone :shock: wysiadam nie ma mijania,mowie co jest,otworzylem maske poruszalem czym sie dalo,bezpieczniki cale i pare razy przelacznikiem od swiatel popstrykalem ide patrze sa swiatla :shock: dzisiaj jechalem po dziurawej drodze i w powrotnej drodze zajechalem na myjnie,patrze nie ma swiatel :evil: z tylu sie palą długie tez sa, a mijania nie ma co moze byc koledzy?auto potrzebne do pracy...jak wlacze na mijania i wtedy wlacze dlugie to trzyma dlugie..
Opublikowano
podmieniłem przelacznik od innej bemki i swiatel dalej niema. ale jedno mnie zastanawia..szukalem przekaznika od swiatel i nie moge sie polapac tu na forum z ta rozpiska.. jak migam dlugimi to slychac przekaznik czyli jest ok, aa jak wlaczam swiatla mijania to nie slychac zadnego przekaznika. moze ktos mi powie ktory jest od swiatel mijania?moze to jego wina..od dlugich to taki granatowy kolor u mnie.. obok niego jest fioletowy czy tam rozowy ale podmienilem je bo podejrzewalem moze ze to ten jest od mijania ale jednak nic bo zero reakcji. pomozcie koledzy. znalazlem kilka rozpisek przekaznikow ale ogolnie u mnie jest inna ta skrzynka z bezpiecznikami. potrzebuje rozpiski do 316i z 98 roku
Opublikowano
witam. dzis rano wsiadam do auta odpala,wlaczam swiatla a tu zdziwienie bo sa :shock: wylaczylem i znowu wlaczylem-nie ma znowu, to znowu wylaczylem i wlaczylem ale zapalily sie po chwili.. po pracy o 13tej dzialaja juz normalnie,ale chociaz doszlem ktory przekaznik jest od swiatel mijania i teraz go slychac jak wlaczam swiatla,natomiast wczoraj nie bylo go slychac czy to moze jego wina jednak?jak go wyjolem to swiatel nie bylo czyli to ten przekaznik jest od mijania(zielony) a od drogowych granatowy. pomozcie
Opublikowano
Witam to podmień dla pewności ten przekażnik będzie wiadomo.Tak na marginesie to gdzieś w głowie mam nasuwające się myśli odmawiającego posłuszeństwa włącznika świateł bądz braku masy-czasem łączy czasem nie.Pozdrawiam.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
bylem autem w miescie,podjechalem pod dom zgasilem auto,uruchomilem ponownie i wlaczylem swiatla i [BAD] nie ma,otwarlem mache i wyjolem przekaznik i puknelem nim i wlozylem i swiatla odrazu sie zapalily..wiec moze to jednak on? zrobie jeszcze jedna taka prube jak nie beda swiecily. przelacznik podmienialem...a ta masa swiatel to gdzie?
Opublikowano
Może samo gniazdo przekażnika jest temu winne i ma słaby styk z którąś stopką przekażnika.Sprawdz to wyjmij przekażnik i zobacz stan gniazda.Skoro jak pukasz w niego i jest wtedy ok to wskazuje na to,że to przekażnik jest tutaj winny lub coś w gnieżdzie nie styka.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
ale czemu to sie dzieje jak wylaczam i wlaczam swiatla..trudno pdjade jutro do elekrtyka..a w razie co z kad mam wyrwac drugi przekaznik?acha i jest dosyc goracy.
Opublikowano
mysle ze to jednak jego wina bedzie.. rozmawialem ze znajomymi i mowili rowniez ze nie moze byc goracy a tym bardziej ze jak go wyjolem i puknolem nim i wlozylem zpowrotem to odrazu sie zapaliy..ale dam znac jak juz bedzie pewne,sprubuje podmienic przekaznik z dlugich moze bedzie psowal albo od czegos innego(ale to jak znowu zgasna)dam znac po rozgryzieniu dzieki za pomoc pozdrawiam :wink:
Opublikowano
wymienilem przekaznik i narazie jest ok..w razie co dam jeszcze znac pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Ja mam podobny problem tyle że chyba coś pokopałem. Pomóżcie....

Miałem identyczne objawy jak wyżej ale mądry!!! wstawiłem przekaźnik z odwrotnym usytuowaniem stopek, jak w audi i juz nawet wymiana na nowy przekaźnik nie pomogła. Póki co mam zmostkowane z postojówkami ale chce mieć normalnie. Pomóżcie co mogło się stać :(

Kupiłem na alle..drogo jeden włącznik - nic, drugi włącznik od bumy brata - nic, elektryk mi powiedział że nie wie gdzie szukać i kazał kupić manetkę - nic w końcu się poddał i zrobił mostki z bezpiecznikami gdzieś w wiązce pod lewą manetką. Szukał modułu świateł ale też nie bardzo. Bezpieczniki są ok. Długie działają przekaźnik z mostkami śmiga, mogę zapalić światła bez kluczyka, a nie mogę mieć nieodseparowanych od siebie mijania i postojówek - przegląd poleci na minus. :((((((((

Pomocy