Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam wielki problem, jak niektórzy wiedzą z innych wątków zmieniłem ic 2 dni temu

w dzień montażu wydmuchało obejmę, do dziś było ok, wymieniłem olej, separator filtry itd i założyłem nową większą obejmę

pojechałem na obwodnicę - 200, 190, 200, 180m/h i strzeliło - spadła znów ta sama obejma od strony "ciepłej"

od strony pasażera w miejscu montażu rurki z KO z wężem ori - pozostałe 3 się trzymają

o tyle nie wiem co jest ale w rurach jest mokrawo od oleju, a oleju nie ubywało nic a nic przez 15 tyś

mokrawo było i jest w rurach z jednej i drugiej strony, może to jest powód że wydmuchuję? ( poślizg ? )

ktoś mi mówił że ma prawo być kapkę oleju w rurach - nie ma go dużo, nie leje się ale wkładając tam palec wyjmuje się tłusty od oleju

nie wiem co mam zrobić dalej, nie dałem taśmy samowulkanizującej bo pierwszą wydmuchało a taką jak kolega w zrób to sam pokazał to nie mogę dostać

jutro chce ponacinać rurę z ko żeby się oparł wąż mocniej na niej pod obejmą - innej nie znalazłem, kupie nowe i dwie założę obok siebie

a w środę mam jechać 200km na robienie programu, jak teraz wydmuchuje to co będzie po programie - o ile dojadę

może być olej, czy tam śladowe ilości w wężu ? olać to czy szukać przyczyny

nie wiem gdzie dalej szukać problemu - może macie jakieś pomysły, wskazówki i wiedzę skąd ten olej w rurach

Opublikowano

rantu nie ma bo to inny większy ic, inne łączniki, kolanka itd

nie dało rady zachować ori łączeń z kołnierzem, opisane jest w zrób to sam tak jak ja zrobiłem tyle że bez tej taśmy i trzyma

sądziłem że skoro jest wilgotno od oleju, jest to wylot z turbo, ciśnienie i się wyślizguje

dlatego myślę żeby zrobić nacięcia na rurce ko, mini kołnierzyki

tyle że rura za gruba nie jest i nie zaszaleje z tym nacinaniem

no i szczerze ten olej mnie martwił ... ale skoro potwierdzasz że to norma

ktoś ma jeszcze propozycje