Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć

Mam problem po wymianie drążków stabilizatora i gum,mianowicie poprzednie były jeszcze oryginalne a przebieg 145 tys. mil tak więc szczerze były w tragicznym stanie,wymieniłem razem z gumami i teraz jak skręce nagle w prawo to taki stuk słychać za każdym razem.Występuje tylko przy ostrzejszym skręcie w prawo co to może byc?z początku myślałem że to w bagażniku coś ale się okazało po opróżnieniu że nie.Czy jakbym źle (słabo dokręcił drążki i w czasie jazdy by się odkręciły to się stanie coś?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a jak nie przykręcisz kierownicy to stanie się coś?

nie jeździj dopóki nie zdiagnozujesz usterki.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
To nieźle tylko że nie mogę nie jeździć bo jutro z rana jadę do pracy (50km)dzisiaj zrobiłem już ponad 100km a drążki i gumy wymienione wczoraj.Co to może być przy nagłym skręcie w prawo?Dźwięk jakby np jakaś butelka z sprayem latała w bagażniku i przy przechyleniu waliła w bok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zdejmij koło z tej strony co stuka.

zobacz łącznik stabilizatora i sworznie.

poruszaj czy nic nie ma luzów.

może coś źle skręciłeś a może coś ze zbieżnością.

może koło źle dokręcone?

Opublikowano
Kurde chyba się nie da założyc źle tych drążków i gum a tak sobie myślę że akurat może mi poszła poduszka pod silnikiem czy wydawała by dźwięk na zakrętach?dodam że co zakręt to z bardzo szybkim wejściem iż lubię jak mi próbuje wyrzucić dupe.
Opublikowano
problem rozwiązany za słabo dokręcony stabilizator (taki dziwny jakiś)nakrętka z białym rantem w środku i się go nieda dokręcić na maxa bo się obkręca a na gwincie wystającym z drążka wejście na imbus,dziwne.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

może od jakiejś innej wersji?

podeślij dobre foto to podumamy.

albo link z real oem.

Opublikowano

koledze pomylił sie drążek stabilizatora z łacznikiem stabilizatora

w śrubach łącznika są otwory na ampul lub torx aby można było nakrętki dociągnąc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

właśnie od początku na łącznik stawiałem.

drążek to wali na maksa jak jest luźny.