Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z gazem, strasznie muli przy niskich obrotach (tylko na lpg), po wciśnięciu pedału gazu bardzo słabo przyspiesza do ok 3 tys obrotów potem nagły strzał mocy i dalej ciągnie już dobrze. Dodam ze instalacja 2 generacji i że rano jak jest chłodno to jest w miarę dobrze ale przy temperaturze ok 25-30 stopni już tragedia. Czyli im cieplej tym bardziej muli. Na benzynie także to zauważyłem ale bardzo nieznacznie, prawie nieodczuwalnie. Spalanie gazu przy tej instalacji lpg to ok 10-11 litrów średnio.

Czy może to rozregulowany gaz, za mała lub za duża dawka gazu w powietrzu? Temperatura otoczenia ma taki duży wpływ?

Proszę o rady

Opublikowano
Masz jakiś stożek albo inne cudo? Filtr powietrza zmieniałeś?
Opublikowano
Wymien filtr gazu i powietrza w aucie. Filtr powietrza jest BARDZO WAŻNY zeby był CZYSTY i w miare czesto wymieniany przy instalacji gazowej.
Opublikowano
Wymien filtr gazu i powietrza w aucie. Filtr powietrza jest BARDZO WAŻNY zeby był CZYSTY i w miare czesto wymieniany przy instalacji gazowej.

Filtr gazu wymieniałem jakieś 20 tys km temu a powietrza hmmm, od kupna zrobiłem 90 tys i nie wymieniałem filtra wiec na pewno wymienię...

Chociaż myślę ze regulacja gazu tez by pomogła

Opublikowano
No to się popisałeś kolego :wink: :duh:
Opublikowano
20tys temu ? no to też ładnie niby co tyle sie powinno wymieniac filtr gazu(jeszcze zależy który) ale tego tez bym wymienił. A filtr powietrza wymien jak najszybciej bo ci raz ze pali napewno w pyte duzo dwa silnik pracuje na uboższej mieszance i jest to szkodliwe. :nienie: JEST JEDNA PROSTA ZASADA. Chcesz autem jezdzic bez problemow dbaj o filtry i płyny jak tego sie pilnuje i wymienia z delikatnym zapasem to auto sie odwdziecza
Opublikowano
tak jest zasada nie słuchaj sie matołow co nie wiedzCO Z CZYM TO ZJESC :nienie: no wjec tak podlacz laptopa z programem do tego lpg i podnies nachylenie przy tych obrotach wystarczy max 4-5 w góre LUB PRZEPROWADŹ AUTOKALIBRACJE wiecej paliwa dostanie sie bedzie zrywniejszy
jedynakk
Opublikowano
:mad2: :mad2: jedynak zachowujesz sie jakbys zjadl wszystkie rozumy a nie masz racji... od najprostszych i najtanszych rzeczy sie zaczyna... skoro nie pisze ze ma jakies problemy dalej to znaczy ze pomogolo-.-